Türkiye’den iki kitap “The White Ravens 2021” kataloğunda

Aralık 7, 2021

Türkiye’den iki kitap “The White Ravens 2021” kataloğunda

Meryem Ermeydan’ın yazıp Merve Atılgan’ın resimlediği Geri Dönüşüm Ülkesi (Uçan Fil Yayınları) ve Gaye G. Özdamar’ın yazıp Şeyda Ünal’ın resimlediği Benim Adım Sıkıntı (Nesin Yayınevi) “The White Ravens 2021” kataloğunda yer aldı.

International Youth Library/Uluslararası Gençlik Kütüphanesi tarafından her yıl düzenli olarak yayımlanan “The White Ravens” kataloğunun bu yılki baskısı, 54 ülkeden 38 dilde 200 kitap içeriyor.

Tüm eserler, dünyanın her yerinden çocuk edebiyatı uzmanlarının desteğiyle, Münih/Almanya Uluslararası Gençlik Kütüphanesi editörleri tarafından seçiliyor.

Katalog, her sonbaharda Frankfurt Kitap Fuarı’nda sunulmak üzere yayımlanıyor. Kataloğa giren tüm kitaplar, ertesi yıl Bologna’daki Kitap Fuarı’nda The White Ravens standında tanıtılıyor.

Kitaplar hakkında

Geri Dönüşüm Ülkesi 

Meryem Ermeydan’ın masalsı öyküsü ile Merve Atılgan’ın büyülü çizimleri bir araya geliyor! Aykız’ın heyecanlı hikâyesine ortak olan tüm çocuklar, aynı zamanda çevre ve geri dönüşüm bilinci kazanacaklar.

Bir zamanlar Geri Dönüşüm Ülkesi’nde Aykız adında bir “sıvı yağ” yaşarmış. Aykız güneş kadar parlak, su gibi berrakmış. Ülkesindeki insanların çevreye karşı duyarsızlığı nedeniyle atık yağ olarak sokakta bir başına kalmış. Üstelik doğanın kendisi bile ona kucak açmamış. Tam her şey çıkmaza girdi derken Aksakallı yaşlı bir bilge ile karşılaşan Aykız’ın geri dönüşüm masalı işte böyle başlamış.

Benim Adım Sıkıntı

Sıkıntı, bir an Önce kurtulmak gereken bir karabasan mı; birçok yaratıcı eylemin başlangıcı mı yoksa? Sıkıntının bilmediğimiz bir yüzü olabilir mi? Onunla yeniden tanışıp barışmak, hatta arkadaş olmak mümkün mü?

Gaye G. Özdamar’ın özgün metni, Şeyda Ünal’ın eşsiz çizgileriyle birleşerek, sıkıntıya farklı gözlerle bakmaya davet ediyor bizi.

edebiyathaber.net (7 Aralık 2021)

Yorum yapın