Türkiyeli Kadın Yazarlar Veri Tabanı’na çeşitli katkılar mümkün

Ocak 14, 2015

Türkiyeli Kadın Yazarlar Veri Tabanı’na çeşitli katkılar mümkün

Sinekli-Bakkal-600x475Türkiyeli Kadın Yazarlar internet sitesi, insani bilimler kaynaklarının dijitalleştirilmesi ve dünya çapında araştırmacılar için ulaşılabilir hale getirilmesi çabalarına katkı sunmak amacıyla kuruldu. Farklı türlerde yapıt vermiş kadın yazarların biyografilerini üç dilli bir veritabanında sunmakta.

Biyografiler Türkçe, İngilizce veya Fransızca görüntülenebiliyor; ancak Fransızca metinlerin çevirisi devam etmekte. Az sayıda kişi yürütülen çalışmalar yavaş ilerleyebiliyor.

Türkiyeli Kadın Yazarlar Veri Tabanının ilk versiyonu TÜBİTAK tarafından desteklenen ve “Women Writers in History: Toward a New Understanding of European Literary Culture” başlıklı AB destekli COST aksiyonlarının Türkiye ayağını temsil eden bir araştırma projesinin (2010-2012) ürünü. Bu projede görev alan araştırmacılar, kadın yazarları ve yaşamları ile yapıtları arasındaki ilişkileri inceleyerek “edebiyat kanonu”nun kuruluşu üzerine çalışma yürüttüler. Bu araştırma projesi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız>>>

Güncellenen veri tabanı Dr. Burcu Alkan (Bahçeşehir Üniversitesi) ve Dr. Çimen Günay-Erkol (Özyeğin Üniversitesi) tarafından yönetilmektedir. Sorularınız için iletişime geçebilirsiniz. Dr. Alkan ve Günay-Erkol tarafından gerçekleştirilen güncellemeler için Manchester Üniversitesi’nden Şima İmşir ve Özyeğin/Sorbonne Üniversitesi’nden Senem Timuroğlu destek vermekte. Veri tabanı gönüllü olarak destek sunmak isteyen lisansüstü öğrencilere açıktır; editör veya çevirmen olarak destek sunmak isterseniz iletişime geçebilirsiniz.

edebiyathaber.net (14 Ocak 2015)

Yorum yapın