Pera Müzesi 8 Mart’ta ücretsiz

Mart 6, 2016

Pera Müzesi 8 Mart’ta ücretsiz

Pera Müzesi Kadınlar Günü 3Pera Müzesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü müze kapılarını tüm ziyaretçilere ücretsiz açarak kutluyor. Pera Cafe ve ArtShop’tan yapılan alışverişlerde % 20 indirim fırsatının yanı sıra, Pera Film’in “Çalkantılı Zamanlar ve Tanıdık Yerler” adlı gösterim programı da Kadınlar Günü’ne özel ücretsiz gerçekleşiyor.  

Pera Müzesi, 8 Mart Çarşamba günü, “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” ile “Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi” sergilerini görmek isteyen tüm ziyaretçilere ücretsiz giriş imkânı sunuyor. Ziyaretçiler, bu sergilerin yanı sıra Suna İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergilerinden “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ile Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni” ni de ücretsiz gezebilecek.

Pera Film’in, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Tricky Women Festivali ve Avusturya Kültür Ofisi İstanbul iş birliğinde hazırlanan Çalkantılı Zamanlar ve Tanıdık Yerler adlı gösterim programı da ücretsiz gerçekleşiyor. Viyana’da düzenlenen ve yalnızca kadın animasyon sanatçılarının filmlerine ayrılmış dünyadaki ilk ve tek festival olan uluslararası Tricky Women festivalinin Pera Müzesi seçkisinde, 12 kısa animasyon yer alıyor. Film gösterimleri, 8 Mart Çarşamba günü saat: 19.00’da, 12 Mart Pazar günü saat: 17.00’de gerçekleşiyor.

Artshop ve Pera Cafe’de %20 indirim!

Pera Müzesi Artshop’ta, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonları ve müzenin süreli sergilerinden esinlenerek oluşturulan ürünler, özel tasarım çanta ve takılar, sanat kitapları ve sergi katalogları bugüne özel % 20 indirimle satışa sunuluyor.

Pera Cafe’nin, özel makarna çeşitleri ve nitelikli pastacılık ürünlerinin sunulduğu leziz menüsünü tatmak isteyen ziyaretçiler de % 20 indirim oranından faydalanabiliyor.

Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10:00-19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00- 18:00 saatleri arasında gezilebilir. Müzede Cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz. “Uzun Cuma”larda müze 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Çarşamba günleri ise “Genç Çarşamba” kapsamında tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

edebiyathaber.net (6 Mart 2017)

Yorum yapın