CosmicZion Zine’ın 5. sayısı “Anubis” temasıyla çıktı

Ocak 25, 2018

CosmicZion Zine’ın 5. sayısı “Anubis” temasıyla çıktı

Her sayıda farklı ulusların mitolojik karakter ve efsanelerine yer veren CosmicZion Zine, 5. sayısında Mısır mitolojisinden tanrı Anubis’i ağırladı.

Tanıtım bülteninden

Dünyanın en zengin kültür ve tarihine sahip topraklarından birine sahip olan Mısır’ın antik zamanlarıyla CosmicZion Zine’ın yeni sayısında coşkuyla karşılaşıyoruz. Eski Mısır’ın gizem dolu dünyası yüzlerce efsaneye, hâlâ açıklanamayan olaylara sahip. Anubis ve diğer tüm Antik Mısır tanrı-tanrıçaları ve ardından gelen firavunların tarihi de bu kültürün en sarsıcı süreçlerinin başrollerini oluşturuyor. Bu sayıda koca tarih içinde minik sayılabilecek bir aralığa ışık tutulmuş: Mumyalamanın mucidi Anubis’in yeraltı dünyasına hâkimiyeti ve ölümlülerin dirilişinden sorumlu Anubis.

CosmicZion Zine, yeni sayısının tanıtımını yaparken “CosmicZion Zine’ın 5. sayısına ulaştığı bu dünyada, tanrılar ve tanrıçalar yüzyıllardır yalnız olduğumuzu sandığımız hâlde hüküm sürmekteler.” diyor. Adına Batılıların Önde Geleni ya da Kutsal Ülkenin Efendisi de denilen Anubis de bu kutsallardan sadece biri.

CosmicZion Zine’da her sayı olduğu gibi bu sayıda da mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay iç içe geçmiş durumda. İncelemeler, araştırmalar, öyküler ve masalla dolu olan içerikte mumyalama ekibinde kimlerin olduğunu, mumyalayıcının alet çantasında neler bulunduğunu ve mumyaların ne olarak kullanıldıklarını okuyabileceksiniz. Bunun yanında mumyaların sihirli pasaportu olan Ölüler Kitabı da bu sayıda CosmicZion Zine’nın sayfalarında dolaşıyor. Mısır denildiğinde yalnızca dopdolu mitolojisi değil, firavun çağları da konuşmalı. Czz de bunu göz ardı etmeyip “Antik Mısır’da Firavun Zamanı” başlıklı bir araştırma yazısına yer vermiş.

Müzik kısmında her sayı olduğu gibi temanın tanrı ya da tanrıçası için söylenmiş tüm şarkılar derlenmiş. Bu sayı Gökmen Akça’nın derlediği Antik Mısır ve Anubis müzikleri yer almış. Bunun yanında Salif Keita konulu bir inceleme yazısı da okuyabileceksiniz.

“Küçük Mavi Nokta” köşesinde yine çarpıcı uzay gelişmeleri aklınızı başınızdan almaya yeltenecek. CosmicZion Zine’ın 2018’i karşılayan yeni sayısında “Yaşadığımız Son Bir Yılın Gök Olayları” başlığıyla kendinizi geçtiğimiz sene yaşanan tüm gök olaylarını hatırlarken bulacaksınız.

CosmicZionZine’ın 5. Uçuş Ekibi:

Cosmic Yazılar: Czz’nin inceleme ve araştırmaları, Eylül Korkmazyiğit (İnceleme), Xespik (İnceleme), Onur Selamet (Öykü), Elif Şeyda Doğan (Öykü), Can Küçükoğlu (Şiir), İlhami Batı (Şiir), Gökmen Akça (Derleme), Xespik (Müzik İncelemesi), Burak İpek (Uzay Köşesi), Masal (Anonim)

Cosmic Çiziler: CosmicZion Zine’ın Anubis temalı kapak ve arka kapağı Serhan Güneş’in kalemiyle çizildi. İç sayfa çizimlerinde ise Necip Can Karakuş, Aslı Ekim, Gökmen Akça, Akın Altınyıldız, Ezgi Arda, Ceren Bülbün, Lilafelya, Seungyepark uçuş ekibinde yerlerini aldı.

CZZ #5 Nerelerde?

İstanbul/Kadıköy:

Goblin FRP & Oyun Cade, Kafe 26/A, Zapata Cafe, Sosyal Sahaf (Akmar Pasajı), Hayyam Kahve Evi, Mephisto Kitabevi (3. katta), Büyülü Dükkan, Vagon Cafe, Karga Bar, Akademi 1971 Kitabevi Cafe veQahwah Kadıköy.

İzmir/Alsancak:

Tiryaki Kedi Cafe, TenTen Cafe, Şirin Baba Çay Evi, Yakın Kitapevi (ücretsiz rafında), Yaşam Vegan Cafe, No:18 Cafe, Doğa Cafe ve Yerdeniz Kitapçısı.

İzmir/Karşıyaka:

Karşıyaka Kırmızı Kedi Kitabevi ve Bonito Coffee&Tea House

CZZ #5 yakında Ankara, Eskişehir ve Mersin’de.

Gelecek sayının teması Slav mitolojisinden “Baba Yaga” olarak belirlendi.

Gelişmeleri şuradan takip etmeniz mümkün:

https://twitter.com/cosmiczionzine

Eski sayıları ise buradan okuyabilirsiniz:

https://issuu.com/cosmiczionzine

Yeni sayı için yazı-çizi göndermek için:

[email protected]

edebiyathaber.net (25 Ocak 2018)

Yorum yapın