Nazım Hikmet Moskova’da anılıyor

Ocak 25, 2018

Nazım Hikmet Moskova’da anılıyor

Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki dostluğun ve kültürel bağların pekişmesi yönündeki çalışmalarına devam eden Yunus Emre Enstitüsü, 2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılına iki ülke arasındaki ortak değerlerin başında gelen Türkçenin büyük şairi Nazım Hikmet’i anarak başlıyor.

Moskova Yunus Emre Enstitüsü, ünlü şair Nazım Hikmet’in 117’inci doğum yılında özel bir anma programı düzenliyor. Anma programı, Nazım Hikmet’in de adını taşıyan Moskova Kamu Kültür Kuruluşu Halk Kütüphanesi “CBS SAO”Nazım Hikmet №24 Kütüphanesi ile birlikte 25 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştiriliyor.

Nazım Hikmet eserleri ile anılıyor…

Anma programında Nazım Hikmet’in yaşamı ve eserlerine dair yapılacak tanıtıcı konuşmaların ardından, Moskova’da öğrenim gören ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri tarafından Nazım Hikmet’in şiirleri ve şiirlerinden bestelenmiş şarkılar seslendirilecek. Programın devamında ise büyük şair anısına bir kısa müzik dinletisi icra edilecek ve ardından Nazım Hikmet konulu bir resim sergisinin açılışı yapılacak. Son olarak Türk mutfağından özel lezzetler katılımcılara sunulacak.

edebiyathaber.net (25 Ocak 2019)

Yorum yapın