Çocuklara film seçmenin püf noktaları bu kitapta

Mart 21, 2019

Çocuklara film seçmenin püf noktaları bu kitapta

Burak Göral’ın Çocukla Sinema adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Film eleştirmeni/gazeteci/yazar ve senarist Burak Göral tarafından kaleme alınan Çocukla Sinema 3-12 yaş arasındaki çocukların duygusal gelişimine uygun olan filmleri tavsiye eden bir rehber.

Göral kendi oğluyla yaşadığı film izleme tecrübelerinden yola çıkarak hazırladığı bu kitapta çocukların gelişimlerini ve hayal dünyalarını güçlendirecek filmlere yer veriyor.

Yıldız Savaşları’ndan Harry Potter’a Aslan Kral’dan Oyuncak Hikâyesi’ne, Buz Devri’nden Madagaskar’a, Neşeli Günler’den Batı Yakasının Hikâyesi’ne pek çok ülkeden eski-yeni onlarca film öneriyor.

Kitapta ayrıca çocukların izlediği filmlerle ilgili düşüncelerini, filmdeki hangi karakteri neden sevdiklerini, filme kaç yıldız verdiklerini ve filmden ne öğrendiklerini yazmaları için bir etkinlik sayfası da bulunuyor. 

Yazar Hakkında:

Burak Göral, 1994’ten beri çeşitli yayın ve kuruluşlarda çalışmış film eleştirmeni/gazeteci/yazar ve senaristtir. Profesyonel olarak senaryo danışmanlığı yaparken senaryo yazımı ve film analizi dersleri de vermektedir. Göral, 2015’ten beri festivallerde ebeveynlere çocuk ve sinema ilişkisi üzerine eğitimler veriyor, çocuklarla film izleme etkinlikleri yapıyor. Dostlarım Al Pacino ve Sadri Alışık (2002), Hollywood (2003), Neden Bazı

Filmler Daha İyi? (2008) adlı kitapları yayımlanan Göral’ın çekilmiş üç sinema filmi senaryosu bulunuyor.

edebiyathaber.net (21 Mart 2019)

Yorum yapın