2015 yılında en çok okunan kitap belli oldu

Mart 23, 2016

2015 yılında en çok okunan kitap belli oldu

fft1_mf22730Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, Türk Kütüphaneciler Derneği 2015’te en çok okunan kitapları tespit etti. Kürk Mantolu Madonna ve Saftirik Greg’in Günlüğü, geçtiğimiz yıl en çok ödünç alınan kitaplar oldu.

Türk Kütüphaneciler Derneği, bu yıl ilk defa kütüphanelerden aldığı okuyucu istatistikleri ile 2015 yılında en çok okunan kitapları tespit etti. Yapı Kredi Yayınları’ndan Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna ve Epsilon Yayınlarından Saftirik Greg’in Günlüğü adlı kitaplar, 2015 yılında en çok ödünç alınan kitaplar oldu. Dernek, kitapların yayınevi temsilcilerini 28 Mart’ta 52. Kütüphane Haftası’nın açılışında ödüllendirecek.

Kütüphane Haftası’nın açılışı 28 Mart’ta yapılacak. Dernek, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Salonu’nda saat 10.00’da olacak olan hafta açılışında bir dizi etkinlik sunacak. Bu yıl ilk defa kütüphanelerden alınan okuyucu istatistikleri sonucu 2015 yılında en çok okunan kitapları tespit ettiklerini açıklayan Dernek Başkanı Ali Fuat Kartal, Hürriyet’e şu bilgileri aktardı.

“Yapı Kredi Yayınları’ndan Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna ve Epsilon Yayınlarından Saftirik Greg’in Günlüğü adlı kitaplar, 2015 yılında en çok ödünç alınan kitaplar oldu. Bu anlamlı bir ödül; çünkü takdir edersiniz ki kütüphanelerden kitaplar, özellikle de edebi eserler gerçek okurlar tarafından okunmak için alınır. Oysa bir kitapçıdan ‘okuyacağım’ ya da ‘evde bulunsun’ diye aldığımız birçok kitabı okumayız. Bu bağlamda kütüphanelerde en çok okunan kitap gerçek okuruna ulaşmış kitap demektir.”

73 yıl sonra birinci

“1943 yılında Remzi Kitabevi tarafından basılan Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna adlı eseri basıldıktan 73 yıl sonra en çok okunan kitap olarak güncelliğini korumaktadır. Türk Edebiyatının klasikleri arasında sayılan Kürk Mantolu Madonna’nın tekrara tekrar okunması, insanın özünün dair davranışlarının değişmediğinin bir göstergesi midir? Kadın erkek ilişkileri, erkeklerin kadına bakış açıları gibi temel değerlerin sorgulandığı Kürk Mantolu Madonna yine en çok okunan kitap olmuştur. Epsilon Yayınlarından Saftirik Greg’in Günlüğü adlı kitap çocukların kendilerini bulduğu hem eğlendirici hem de çocukların kendi hikâyelerini yazabilecekleri boş alanların olması özellikle çocukları ilgisini çeken bir kitap.”

edebiyathaber.net (23 Mart 2016)

Yorum yapın