Sam Sedgman Efsane Maceralar’la okuyucuları epik bir yolculuğa davet ediyor

Şubat 9, 2024

Sam Sedgman Efsane Maceralar’la okuyucuları epik bir yolculuğa davet ediyor

Sam Sedgman’ın Efsane Maceralar adlı kitabı Sam Brewster’in resimlediği Oğuzhan Şenocak’ın çevirisiyle Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Dünyaca ünlü 12 tren rotasını, hikâyeleriyle ve hatların içinden geçtiği bölgelerin gelenekleri, kültürleri, yemekleri ve insanlarıyla bir bütün olarak keşfetmek için aile boyu bir maceraya hazır mısınız? Dinozor Çocuk’tan çıkan Efsane Maceralar, küçük-büyük tüm seyahat meraklılarını dünyanın dört bir yanına uzanan muhteşem bir keşif yolculuğuna davet ediyor. Kanada’dan ABD’ye, Güney Amerika’dan Afrika’ya ,Avrupa’dan Uzakdoğu’ya, Avusturalya’dan Hindistan’a uzanan bu benzersiz yolculukta ödüllü yazar Sam Sedgman, ulusların kaderini sonsuza dek değiştiren demiryolu hatlarını ve tren yolculuklarının hepimizi nasıl birbirimize bağladığını anlatıyor.

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor ÇocukSam Sedgman’in yazdığı, Sam Brewster’in resimlediği büyüleyici Efsane Maceralar kitabını okurlarla buluşturdu. Sedgman imzalı Trende Macera serisinden çıkan ve rotaları, daha önce Dinozor Çocuk’tan çıkan Kraliyet Treni Hırsızı kitabıyla da kesişen Efsane Maceralar, küçükleri olduğu kadar büyükleri de dünya çapında bir maceraya çağırıyor.

Okurlarını alıp Kuzey Kutbu’ndan Güney Pasifik’e, Silikon Vadisi’nden Afrika Savanalarına ve daha nice yerlere götüren, dünyanın en büyüleyici demiryollarında bir tura çıkaran Efsane Maceralar, 12 ünlü demiryolu hattının geçtiği modern şehirleri, antik tapınakları, vahşi hayvanları, lezzetli yemekleri, yüksek köprüleri, yerel halkın festivallerini de keşfetme imkânı sunuyor. Bazıları hâlâ aktif olan, bazıları artık çalışmayan ya da yapılmasına rağmen hiç kullanılmamış olan 12 muhteşem demiryolu rotasına ve çok daha fazlasına odaklanan Efsane Maceralar, mühendislik harikaları ve demiryollarının ulusların kaderini sonsuza dek nasıl değiştirdiğini ve tren yolculuklarının hepimizi nasıl birbirimize bağladığını ortaya seriyor.

SAM SEDGMAN HAKKINDA

Sam Sedgman çok satan Trende Maceralar serisiyle ünlü ödüllü bir yazardır. Londra’da yaşamaktadır ve her fırsatta seyahat etmektedir. Bahçesinin hemen dibinde bir demiryolu hattıyla büyümüştür ve çocukluğundan beri trenleri sevmiştir.

SAM BREWSTER HAKKINDA

Sam Brewster serbest çalışan bir çizer ve film yapımcısıdır. Her türlü trene düşkün olmakla birlikte özellikle lunapark trenlerini, minyatür demiryollarını, fünikülerleri ve monorayları sever!

edebiyathaber.net (9 Şubat 2024)

Yorum yapın