Zine “Masal” temalı 8. sayısıyla yayında

Haziran 11, 2018

Zine “Masal” temalı 8. sayısıyla yayında

Sanat ve edebiyat sitesi olarak 2015 yılında yayın hayatına başlayan Kaybolan Defterler, ücretsiz olarak erişilebilen “Zine” isimli e-dergisinin “Masal” temalı 8. sayısını yayınladı.

Daha önce Otopsi, Sınır, Bahar, Uzak, Güz, Öteki ve Göç temalarıyla birbirinden nitelikli genç yazar ve eserleri edebiyat severlere ulaştıran Kaybolan Defterler “Masal” temalı yeni sayısında, okuyucuya bir Masal evreni sunuyor.

“Masal” temalı 8. sayıda geçtiğimiz günlerde 22. Ali Rıza Ertan şiir ödülünü kazanan ve Kaybolan Defterler ekibinde yer alan Bekir Dadır “Susmanın Yetkisiyle” şiiriyle yer alırken, Taha Savaş “8. Cüce” isimli masalıyla, Dilek Erkılınç “Kelebek Ölüsü”, Ahmet Gece “Ruj, Rimel ve İrin”, Oğulcan Kütük “Vaziyet Mektubu”, Gizem Altınordu “Maval”, Mahir Taşyurt “Gerçekleşti Nilüferin Ölümü”, Veysel Kaya “Pabuç”, Ayşegül Tabak “Sarışın Gece”, Neşe Usta “Bileklerime Uçurum Saye”, İhsan Baran “Kışın Çatlayan Kabuk”, Cengiz Baykurt “Şaman”, Ozan Uğraş “Arıza Tespit Formu”, Okan Yılmaz “Prospektüs” şiirleriyle yer alıyor.

Şair Fatih Akça bu sayıda Kaybolan Defterler ekibinde birlikte yer aldığı Oğulcan Kütük’ün Ecza Kışı Kitabında “Su” öğesini incelerken, Nurten Uyar Arjantinli Şair Alejandra Pizarnik’in “Yeşil Masa” şiiri çevirisiyle yer alıyor.

Hatice Tosun “Masal” temalı bu yeni sayıda “bahsetmeden geçemedim” dediği Hasan Ali Toptaş’ın “Ben Bir Gürgen Dalıyım” kitabını kapsamlı bir biçimde inceliyor.

Emre Ocaklı’nın “Araf”, Halit Serdar Saner’in “Kardeş Katili”, Tunç Kurt’un “Sessizliğe Övgü”,  Emre Yıldırım’ın “Uslu Hâller Mekaniği”, Kenan Çetinkaya’nın ise “Kağıt Uçak” öyküleriyle yer aldığı bu sayıda, Şenol Yazıcı “Deniz’in Bilinmeyen İsteği: Rodrigo’nun Bilinmeyen Öyküsü” çalışmasıyla yer alıyor.

“Masal” sayısında Seçkin Sarpkaya bizlere “Masallar Üzerine Birkaç Söz ve bir Türk Masalcısı” çalışmasıyla Tebrizli Samed Behrengi’yi anlatıyor.

Kaybolan Defterler genel yayın yönetmeni Hıdır Murat Doğan’ın illustrasyonları ve “Masal Bitti” isimli giriş yazısıyla katılımda bulunduğu “Masal” sayısı göze çarpan dergi www.kaybolandefterler.com sitesi üzerinde yayında.

edebiyathaber.net (11 Haziran 2018)

Yorum yapın