Zaman ve mekân algısını altüst eden sürükleyici bir macera: Kirli Gece

Aralık 26, 2022

Zaman ve mekân algısını altüst eden sürükleyici bir macera: Kirli Gece

Selahattin Nehir’in “Kirli Gece” adlı romanı Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazar Selahattin Nehir’in yeni kitabı Kirli Gece’de, zamanın çizgisel akışı bozulurken, mekân algısı altüst ediliyor. İdeal kahramanlar yerine anti-kahramanlar öne çıkıyor.

Nedensellikten kurtulsak mı ha sen ne dersin? Hiçbir anlam aramasak, var olduysak ya da var olduğumuzu sanıyorsak, bizi her kim ürettiyse, her neyse iste durum, buna teslim olsak, asla idrakine varamayacağımız ilk nedeni düşünmesek, sadece güzelliklere odaklansak ve var olmaya devam etsek?

Hayata tutunabilmek için çocukluk yıllarından beri suç ve suçlularla iç içe bir yaşam kuran firari Fethi, bir gün gazetede kardeşinin fotoğrafını ve “ameliyat parasını bulamazsa ölecek” haberini görünce bunun bir savaş ilanı olduğunu düşünür. Kardeşini kurtarabilecek pahalı ameliyatın parasını bulmak için zorlu bir plan yapar.

Kirli Gece, onun bu zorluklar ve sürprizlerle dolu, aynı zamanda sistemden kendine has yöntemlerle öcünü alacağı planını uygulamasını anlatır. Fethi roman boyunca bir yandan planı için çabalar, diğer yandan da zihnindeki karışıklık, tedirginlik ve öfkeyle; şehriyle, ailesiyle, hiç unutamadığı kadınla ve kendisiyle yüzleşir.

Hikâyenin çoksesli akısına Fethi, Can, Hattat Ali gibi karakterlerin ve şehirdeki birçok isimsiz kahramanın içsesi sızar. Zamanın çizgisel akışının bozulduğu, mekân algısının altüst edildiği, ideal kahramanlar yerine anti-kahramanların öne çıktığı, alışılmışın karşısında sert ve lirik arasında gidip gelen bir dilin kullanıldığı, merak uyandıran, doyurucu bir metin.

YAZAR HAKKINDA

Selahattin Nehir, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun oldu. İlk romanı Gökkuşağı Kırıntısı Binlerce Kelebek 2008, ikinci romanı Cambaztepe 2011 yıllarında yayımlandı. 2015 yılında Altın Kitaplar ailesine katılan yazarın aynı yıl üçüncü romanı İstanbul Yalnızları yayımlandı. 2016’da Kalemkâr, 2018’de Haziran Senfonisi, 2020’de ise Meddah ve Cellat okurlarıyla buluştu.

Sayfa Sayısı: 168

Fiyatı: 45.00 TL

edebiyathaber.net (26 Aralık 2022)

Yorum yapın