Pelerin Fanzin yılı kadın şairlerle uğurluyor

Aralık 26, 2022

Pelerin Fanzin yılı kadın şairlerle uğurluyor

Yayın Yönetmenliği’ni Levent Karataş’ın, editörlüğünü ise Barış Yıldırım’ın yaptığı anti-periyodik dijital fanzin Pelerin’in dokuzuncu sayısı yayımlandı. 

pelerinfanzin.com internet adresinden okunabilen fanzin “kadın gelecektir” şiarıyla okura merhaba derken fanzinin bu sayısında sadece kadınların eserine yer veriliyor.

Hamdi Çekil’in titizlikle tasarladığı fanzinin açılış görseli ise Zeynep Gül Akgöz’e ait. Desen, “Kadın” ismini taşıyor.

Usta kalemlerin yanı sıra genç şair ve yazarlara da alan açmaya çalışan ve genellikle, şiir, öykü, çeviri, söyleşi, deneme ve anlatı bölümlerinden oluşan fanzinin bu sayısında 17 şair yer alırken, bir öykü bir de çeviri şiir bulunuyor.

Ayça Erdura, Aynur Türk, Ayşe Görkem Kozanoğlu, Ayşe Nâlân, Ayşen [Deniz] Onaral, Çağla Meknuze, Elif Karık, Elif Sofya, Gardenya Deniz, Hicran Aslan, Işık Sungurlar, Leyla Bayrı, M. Utku Yeşilöz, Nalan Kurunç, Pelin Batu, Pelin Özer ve Seher Özkök fanzinin yeni sayısında şiirleriyle yer alırken; Aysu Altunay “Sınır” isimli öyküsüyle, Eser Ceran Erdi ise Citizen C. Rankine’den yaptığı çeviriyle okurun karşısına çıkıyor.

edebiyathaber.net (26 Aralık 2022)

Yorum yapın