Enis Batur’dan yeni şiir kitabı “Keşiş Dağı”  

Mayıs 1, 2023

Enis Batur’dan yeni şiir kitabı “Keşiş Dağı”  

Enis Batur’un yeni şiir kitabı “Keşiş Dağı” Orlando Poetry Art tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Keşiş Dağı; Dağ’ın karlı, zorlu, yıldırıcı unsurlarla dolu dik yamaçlarına meydan okurcasına bilgelik şahikasına doğru yapılmış bir tırmanışın huşu ile söylenmiş 36 haiku’sunu barındırıyor. Bu haikular, tırmanış boyu usta şairin yer duraksayıp düşüncelere sığındığı, yer yer hız kesmeden keskin tipilere atıldığı ışıltılı yolculuğunu anlatıyor.

Tayflar bunlar

prizma aşırılıkları

sekip duruyor ışın

İskambil destesinde

sarhoş kâğıt

hışırtısı

Orlando Poetry Art’ın “16” adlı serisinin ikinci (02) eseri olan Keşiş Dağı, yalnızca 72 adet basıldı ve her bir nüshası numaralandırıldı.

Orlando Poetry Art ve 16 Serisi

Orlando Poetry Art 2019 yılında “deneysel ve yenilikçi” şiirler yayımlamak üzere Nilgün Emre ve f. Rüzgâr tarafından kurulan Orlando dergisinin bünyesinde yer alan, “small press” yayıncılığı benimsemiş bağımsız bir oluşumdur. Kısaca OPA diyebileceğimiz oluşum, şu sıralarda “16” adlı bir seri oluşturma hedefiyle yola çıkmıştır. Bu seri, hem hacim hem ebat hem de içerik olarak novella-vari şiir kitaplarının yayımlandığı günümüz yayıncılığına bir alternatif sunmakta; sade kapak tasarımları, 17×12 boyutları, “16 sayfa” içeriği, sınırlı sayıdaki numaralı baskısı, kitap kâğıdı ve tel dikiş detaylarıyla, şiirin estetik ve indirgenebilir yapısına uygun “minimal” bir kitap / kitapçık formu oluşturmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda 16, yalnızca “on altı” seçkin şairin dosyasını yayımlama düşüncesiyle koleksiyonluk bir değer hedeflemektedir.

edebiyathaber.net (1 Mayıs 2023)

“Enis Batur’dan yeni şiir kitabı “Keşiş Dağı”  ” üzerine bir yorum

Yorum yapın