Yerli dizi ve filmleri dünyaya pazarlayacak Dramax kuruldu

Nisan 15, 2021

Yerli dizi ve filmleri dünyaya pazarlayacak Dramax kuruldu

Türk yapımı dizi, film ve belgeselleri dünyaya pazarlayacak olan Dramax duyuruldu. Demirören Holding, dijital yayın macerasına başlıyor.

Demirören Holding’den dikkat çeken bir hamle geldi. Medya açısından ülkemizde adeta bir tekel olan şirket, artık yerli dizi, film ve belgeselleri yurt dışına da pazarlayacak. Demirören, kurduğu Dramax platformunu tanıttı. Mecra, yerli yapımlar için alt yazı ve dublaj çalışmalarına da başladı.

Türk dizilerinin yurt dışındaki yolculuğu çoğu zaman gündem olmayı başarıyor. Yerli yapımlar halihazırda Dubai, Suudi Arabistan, Pakistan, Fransa, Endonezya, Hindistan, Fas, İran, Yunanistan, Gürcistan, Şili, Peru, ABD, Arjantin gibi 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Bu dizilerin yurt dışındaki maceraları ülke ekonomisi için ciddi bir pazar oluşturmuş durumda. Muhteşem Yüzyıl, Fatmagül’ün Suçu Ne, Aşk-ı Memnu, Sıla, Binbir Gece, Adını Feriha Koydum, Kurtlar Vadisi, Ezel ve Yaprak Dökümü gibi pek çok dizi adını uluslararası pazarda duyurmayı başardı.

Şimdi ise Kanal D, CNN Türk, TEVE 2, Dream TV, D-Smart gibi kanalların sahibi olan Demirören Holding, Dramax ile bu işe yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor. Platform bugün (14 Nisan 2021) dijital ortamda gerçekleştirdiği lansman ile Dramax’ı duyurdu.

Dramax, Milyonlarca İzleyiciye Ulaşmayı Hedefliyor

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika, Kuzey ve Güney Amerika pazarları şirketin ilk önceliği olacak. Türk yapımı dizi, film ve belgeseller bu bölgelere pazarlanacak. Hem eski hem de yeni yapımlar bu platform aracılığıyla pazarda boy gösterebilecek.

Platform ilk olarak Arapça, İspanyolca ve İngilizce konuşulan ülke ve bölgelerde pazar lideri olmayı hedefliyor. Dikkat çeken bir diğer detay ise platformun şimdilik Türkiye pazarına özel bir hamlesinin olmaması. Yetkililer, burada zaten yeterince dijital yayın platformu olduğunu ve rekabete girmeyi tercih etmediklerini belirtiyor. Dramax’ın hedefi 4,5 milyar internet kullanıcısı olacak.

Bir diğer detay ise Demirören Holding grubuna bağlı olmayan televizyon ve profesyonel YouTube kanallarının da Dramax’ta lisanslı içerikleriyle yer alabilecekleri.

NetflixAmazon Prime VideoApple Tv+HBO Max gibi yabancı; BluTvExxenGAİN gibi yerli platformlarla iyice kızışmış durumda olan dijital yayın pazarı, böylece yeni bir aktörle tanışmış oluyor.

Kaynak: KayıpRıhtım. com (15 Nisan 2021)

Yorum yapın