Yeni kuşak çizgi roman tarihimiz için bir dönüm noktası: “Tatavla Hikâyeleri”

Ekim 23, 2019

Yeni kuşak çizgi roman tarihimiz için bir dönüm noktası: “Tatavla Hikâyeleri”

Furkan Nuka Birgün’in Tatavla Hikâyeleri adlı çizgi romanı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İllüstrasyon ve graffiti sanatçısı Furkan Nuka Birgün’in Tatavla Hikâyeleri adlı kitabı çıktı. Semtin içinden bir gözle aktarılan hikâyeleri, farklı karakterleri ve özgün çizgileriyle bu çizgi roman okurlarını bambaşka bir Tatavla’ya götürüyor.

Arka kapak yazısı:

Tatavla Hikâyeleri, Kanunî döneminde tersane işçilerinin yerleştiği, 18. yüzyılda padişah fermanı ile Rumlardan başka bir milletin ikamet etmesi yasaklanan, 1929’daki büyük yangında kül olmaktan kurtulan Tatavla’ya götürüyor.

Oğlunun ruhunu İstanbul boğazında arayan Taki, emekli ip cambazı Muhteşem Feridun ve semti yangınlardan koruyan mezarlık bekçisi Arman… İllüstrasyon ve graffiti sanatçısı Furkan ‘Nuka’ Birgün, uzun yıllar yaşadığı semti anlatırken masalsı bir gerçeklikle onu yeni baştan kuruyor.

Tatavla Hikâyeleri, yarattığı özgün karakterleriyle ve anlatısıyla yeni kuşak çizgi roman tarihimiz için yeni bir dönüm noktası.

Yazar hakkında:

Furkan Nuka Birgün 1989 yılında Kurtuluş (Tatavla) ‘da doğdu ve büyüdü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’ nde öğrenim gördü. Birçok dergi ve fanzinde çizerlik yaptı. Çeşitli reklam ve grafik ajansları için çizimler hazırladı.

Yurt içi ve yurt dışında illüstrasyon ve graffiti sergilerinde de yer aldı. Aktif olarak duvar boyamakta (street art) olan Nuka, İstanbul’da yaşıyor ve çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam ediyor.

edebiyathaber.net (23 Ekim 2019)

Yorum yapın