Yazar & Şair Buluşmaları’nın 18 Kasım konuğu Birgül Oğuz

Ekim 18, 2021

Yazar & Şair Buluşmaları’nın 18 Kasım konuğu Birgül Oğuz

Birgül Oğuz, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezinin düzenlediği Yazar & Şair Buluşmaları kapsamında 18 Kasım 17.00’de Zeynep Uysal moderatörlüğündeki Zoom canlı yayınında okurlarıyla buluşuyor.

Birgül Oğuz ile sekiz dile çevrilen ve 2014 Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’nü alan öykü kitabı Hah (2012) ve son kitabı İstasyon (2020) üzerine konuşulacak.

“Olur, dedim, gelirim. İki saat sonra bavulum hazırdı. Gara vardığımda trenin kalkmasına hâlâ bir saat vardı. Ne ilçeden ayrılmak duygulandırıyordu beni ne başkente gidecek olmak. Yine de vagona yürürken acele ediyordum; bir elde bilet diğerinde bavul etrafa şaşkın şaşkın bakan yolcular beni sinirlendiriyordu ve vagon girişindeki demir kulplara sımsıkı tutunup kendini basamaklardan yukarı çekmeye çalışan kadını sırtından içeri ittirmemek için kendimi zor tutmuştum.”

— Birgül Oğuz, İstasyon. Metis Yayınları, 2020.
Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsiz, kayıt gerekli.

Zoom Etkinlik Kayıt Bağlantısı

Birgül Oğuz hakkında

1981’de doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat lisans programını ve Kültürel İncelemeler yüksek lisans programını bitirdi. Öyküleri VarlıkNotos ÖyküIowa ReviewKGB Bar Lit gibi dergilerde yayımlandı. İlk öykü kitabı Fasulyenin Bildiği (2007, Varlık Yayınları) Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’nü aldı. İkinci kitabı Hah (2012, Metis Yayınları) 2014 Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’nü aldı ve sekiz dile çevrildi. 2013’te Moda Sahnesi’nde edebiyat dersleri vermeye başladı. Iowa Üniversitesi’ne bağlı International Writing Program’ın (IWP) 2015 yılı katılımcılarındandı. İstasyon (2020, Metis Yayınları) son kitabı. İstanbul’da yaşıyor.

Kaydolmak için>>>

edebiyathaber.net (18 Kasım 2021)

Yorum yapın