“Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek” raflarda

Mart 22, 2022

“Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek” raflarda

2021 yılında Anlat Dedi Hayat isimli öykü kitabını okuyucuyla buluşturan Müge Arbak; çalışma metodu, 30 farklı yazma uygulaması ve yaratıcı yazarlık ile ilgili ipuçlarından oluşan “Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek isimli kitabını Bireysel Bilgelik Yayınları etiketi ile yayımladı.

Yazma hayali kuran ancak bu yönde bir türlü istediği sonucu alamayanlara yol göstermeyi hedefleyen kitap, okuyucuya birbirinden farklı yazma uygulamalarıyla en az 14750 kelime kullanarak yazma fırsatı sunuyor. Yaratıcı yazarlık ve yazma yolculuğu ile ilgili püf noktalarını da paylaşan Müge Arbak, okuyucunun yazma hayali kurmak ile yazmak arasındaki köprüyü kurmasını sağlıyor.

Yazma yolculuğunda ilerlemenin önündeki önemli bir engelden söz edilen Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek’ te aynı zamanda karakter, mekân, diyalog, neden sonuç ilişkileri gibi kurmacaya dair önemli konulara da değiniliyor. Arbak uzun yıllardır sürdürdüğü Farkındalık Yazarlığı Yazı ve Yazarlık Atölyesinde katılımcıların sıklıkla sorduğu sorulardan yola çıkarak hazırladığı ipuçlarını, yazan ve yazmak isteyen kişilerin rahatlıkla uygulayabileceği şekilde aktarıyor.

Yaratıcı yazarlık ile ilgili temel bilgilerin ve yazma yolculuğunda sonuç almayı kolaylaştıracak bir çalışma metodunun yer aldığı kitabıyla Arbak, okuyucuya yazma becerisini geliştirme ve yaratıcılığını harekete geçirme fırsatı sunuyor.

edebiyathaber.net (22 Mart 2022)

Yorum yapın