Yarasa Çıkmazı serisi Gizemli Kara Kediler ile devam ediyor

Nisan 3, 2024

Yarasa Çıkmazı serisi Gizemli Kara Kediler ile devam ediyor

Göktuğ Canbaba’nın Mumalevi Malikanesi ile başlayan Yarasa Çıkmazı serisinin heyecan verici ve gizemli yeni kitabı Gizemli Kara Kediler, Ege Karadayı’nın resimleri ile XLibris etiketiyle raflarda.

Tanıtım metninden:

Serinin ilk kitabı Mumalevi Malikanesi’nde karanlıktan hiç hoşlanmayan ve asla cadı
olmayı istemeyen Gredi’nin Bayan Mumalevi’nin malikânesinde yaşamasına ve
cadılık eğitimi almasına tanık olmuştuk.

Ege Karadayı’nın gotik illüstrasyonları ile bezenen Gizemli Kara Kediler kitabında, Cadı çırağı Ayfin, örümcek ağı bağlamış bilmecelere, karanlığın içinde gizlenen bulmacalara bayılıyor. Keşfetmek, yeni şeyler öğrenmek tam ona göre. Bu yüzden Cadıizi Diyarı’nın beş cadısından biri olan Kiethra Küllükadeh’in yanında çırak olduğu için çok mutlu. Ancak eğitimine başlayacağı malikâneye adımını atar atmaz gizemli olaylarla karşılaşmak hiç beklemediği bir şey. Yani önce biraz tılsımlı söz filan öğrense iyi olurdu ama başka çare yok.

Malikânedeki gizemli canavarın sırrını çözmek, Bayan Küllükadeh’in kayıp kocası Kaptan Kabakaş’ın başına gelenleri öğrenmek Ayfin’e düşüyor.

Göktuğ Canbaba 1981 yılında Ankara’da doğan Göktuğ Canbaba, Anadolu Üniversitesi Basın Yayın Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu. Bitirme tezini fotoğraf alanında yapan Canbaba, hayalini kurduğu seyahatlere çıkıp dünyanın birçok yerini gezdi, fotoğraf projeleri hazırladı. Yetişkinler için dört roman ve iki öykü kitabı yazan Canbaba, Doğan Çocuk Yayınları’ndan yayımlanan Fener Balığının Kayıp Işığı, Valizdeki Kedi, Arayış Ormanı 1, Arayış Ormanı 2 (Solgun Ruhlar Kitabı), Arayış Ormanı 3 (Cadıların Gecesi), Uzayda Sahibini Arayan Köpek, Perili Ev, Oli’nin Sırrı, Çantamdaki Öyküler, Ay’daki Gizemli Kereviz Yemeği, Gökyüzü Boyacısı, Meraklı Gezginin Notları, Hayaller Tarlası’na Davet, kısa öykülerden oluşan değerler eğitimi ve meslekler serisinin de aralarında bulunduğu yirminin üzerinde kitap yazdı. Aynı zamanda çizgi film senaristliği de yapan Canbaba, dünyayı daha yakından tanımak için seyahatlere çıkmaya, bol bol fotoğraf çekip keşfetmeye devam ediyor.

Ege Karadayı 1990 yılı, Marmaris doğumlu. Güzel sanatlar fakültesi grafik tasarım mezunu. Kendini bildi bileli çiziyor. Pek çok alanda çizimler yaptı. Son yıllarda çocuk kitapları resimliyor. Profesyonel olarak müzikle amatör olarak seramikle ilgileniyor.

Yorum yapın