Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayan bir kitaplık

Ağustos 15, 2023

Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayan bir kitaplık

Günışığı Kitaplığı, Cumhuriyet’imizin 100. yılı için hazırladığı özgün kitaplarla parlayan tüm koleksiyonlarını GÜZ 2023 Yayın Kataloğu’nda sunuyor. 

Dijital katalogda, Türkiye’den ve dünyadan çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatı eserlerinin yanı sıra yayınevinin okuma kültürünü geliştiren yenilikçi projelerine de yer veriliyor. 

Günışığı Kitaplığı yeni kataloğunda, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayan özgün kitapları müjdeliyor: Şair Çiğdem Sezer‘in yazdığı, sanatçı Mustafa Delioğlu‘nun resimlediği destansı şiir Yüz Yaşında Bir Çınar, Cumhuriyet ülküsünü dillendiriyor. Sanatçı Huban Korman’ın küçükler için sürprizlerle dolu resimli öyküsü Ne Gündü Ama! ile Leyla Ruhan Okyay‘ın Köy Enstütileri’ni hepimize hatırlatan çocuk romanı Bennane’nin Uçan Koltuğu, 100 yıllık Cumhuriyet sevincini paylaşıyor. 

Yıl sonuna kadar yayımlanacak kitaplar arasında; çağdaş edebiyatımızın sevilen isimlerinden Doğu Yücel‘in, Köprü Kitaplar’ın 29. kitabı olan sıradışı gençlik romanı Uzak Dünyalar; ülkemizde milyonlarca okura ulaşan Kanadalı yazar Vladimir Tumanov‘un “Gizemli Haritalar” dizisinin dördüncü kitabı Volkandan Kaçmak ve Ömer Açık‘ın küçükler için anlattığı öyküsü Hatırlamak İçin Güzel Bir Gün var.

Günışığı Kitaplığı’nın “genç sesli” edebiyat markası ON8, okurlarını iki güçlü bilimkurgu romanıyla selamlıyor. Sabri Safiye‘nin İnanna’nın Dönüşü ve Luigi Ballerini‘nin İkinci İnsanlık adlı romanları, üstün teknolojilerle biçimlenmiş bir geleceği düşündürüyor.

Yayınevi, “İklim Eylemi” için öncülük ettiği “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı Anlatan Kitaplar” projesi için de bilgi verirken, bu konuyla ilgili birçok kitabını da işaret ediyor. 

Kataloğu indirmek için>>>

edebiyathaber.net (15 Ağustos 2023)

Yorum yapın