Yalnızlar Mektebi’nde Yunus Emre var

Kasım 28, 2014

Yalnızlar Mektebi’nde Yunus Emre var

yalnizlar-mektebi2012’de yayın hayatına başlayan Yalnızlar Mektebi, 10. sayısıyla okurlarının karşısına çıkıyor.

10. sayıyı özel bir şiir sayısı olarak sunan YM Dergi, kapağında şiirini hoşgörü ve sevgiyle yoğuran ve dilimize dolanmış türkülerin sahibi üstat Yunus Emre’yi ağırlıyor. Bu sayıda Levent Bayraktar ve Cem Evrim Aslan, Yunus Emre’nin şiirlerini ve felsefesini inceliyor.

Mektep Sohbetleri’ne, Attilâ İlhan ile birlikte Mavi hareketinin oluşumunda yer alan şair, oyuncu ve tiyatrocu Yılmaz Gruda konuk oluyor. Şükrü Erbaş ve Onur Behramoğlu da şiirleriyle dergiye katkıda bulunurken; Arthur Rimbaud ve Fâzıl Enderûnî çevirileri de okurlara ulaşıyor.

Şiir sayısına özel pek çok incelemenin yer aldığı dergide; Erinç Büyükaşık, şiir ve sinema birleşiminde Abbas Kiyarüstemi’nin “Rüzgâr Bizi Sürükleyecek” filmini ve Füruğ Ferruhzad’ı ele alıyor. Miraç Ağca, Divan Şiirlerinde Kadın Şairleri incelerken; Fatih Külahçı, Ahmet Hamdi Tanpınar ’ın şairliğini ve şiirini incelerken; Aydan Öksüz ise Enver Gökçe’nin hayatını ve şiirlerini ele alıyor. Ahmet Erhan, Merve Akıncı’nın kaleminden okurla buluşurken; Arthur Rimbaud, Gamze Saban’ın kelimeleriyle hayat buluyor. Nazê Nejla Yerlikaya, Rainer Marie Rilke’yi incelerken; Yasemin Yılmaz ise Cevat Çapan’ı buluşturuyor okurlarıyla.

Mektep öğrencilerinin şiirleri ve incelemelerinin yer aldığı sayıda, Fanzin Sohbetleri ’ne Gard Şiir Dergisi konuk oluyor.

Yine dopdolu bir sayıyla okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanan YM Dergi, Aralık’ta –üstelik yeni şehirler ve kitabevlerinde- raflarda.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2014)

Yorum yapın