HIV Pozitif üzerine öyküler

Kasım 28, 2014

HIV Pozitif üzerine öyküler

HIV KITAPP CONBana Bi’ Şey Olmaz: HIV Pozitif Öyküler” adlı çok yazarlı öykü kitabı, 1 Aralık Dünya AIDS Günü öncesi Esen Kitap tarafından yayımlandı.

Herkesin karşılaşabileceği bir sorun haline gelen HIV/AIDS konusu bu kitapta Pucca, küçük İskender, Tuna Kiremitçi, Oben Budak, Esra Pekin, Esra Türkekul, Tolga Akyıldız, Damla Yazıcı, Koray Sarıdoğan, Bawer Çakır, Üstüngel Arı ve Arda Karapınar’ın öyküleriyle yer alıyor. Geliri HIV’le yaşayanlara destek amacıyla Pozitif Yaşam Derneği’ne bağışlanacak olan, “Bana Bi’ Şey Olmaz”, HIV/AIDS konusunda yayımlanmış ilk yapıt olma özelliğini taşıyor.

Medyanın yarattığı “çağın vebası” yapıştırması da eklenince çok basit bilgi ve önlemlerle daha ilk adımda durdurulabilecek bir virüs, sessiz sedasız aramızda dolaşıp durdu ve sosyal hayatımızda giderek daha çok yer kapladı. Bugün gelinen noktada Türkiye nüfusuyla kıyaslandığında hâlâ düşük yoğunluklu epidemiler arasında yer alsa da, her yıl bir öncekinin neredeyse iki katı olarak kaydedilen yükseliş hızı, artık doğru bilgiye direnemeyeceğimizi söylüyor.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2014)

Yorum yapın