Vladimir Tumanov’un çocuk romanlarının özel baskıları yayımlandı

Aralık 17, 2015

Vladimir Tumanov’un çocuk romanlarının özel baskıları yayımlandı

Kraliceyi Kurtarmak SertKapakVladimir Tumanov’un ünlü çocuk romanları Kraliçeyi Kurtarmak 100. Haritada Kaybolmak ise 90. baskıya ulaştı. Günışığı Kitaplığı tarafından iki kitabın Sadi Güran’ın desenleriyle renklenen, kalın kapaklı özel baskıları yapıldı. Özel baskılar set olarak da hazırlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kim korkar matematikten!

Rus asıllı Kanadalı profesör Vladimir Tumanov’un, oğluna matematiği sevdirmek için kaleme aldığı Kraliçeyi Kurtarmak adlı romanı, çocukları soluksuz bir serüvene sürüklüyor. Kalın kapaklı, renkli özel baskısının yanı sıra, yeni desenlerin siyah-beyaz yer aldığı baskısıyla da okurlarına matematiğin eğlenceli dünyasını yansıtmaya devam ediyor.

Matematikle arası iyi olmayan Aleks, yolda bulduğu ilginç kalemin matematik problemlerini çözdüğünü keşfeder. Sınavlardaki başarısının tam tadını çıkaracağı sırada, gizemli bir kitap onu da, yakın arkadaşlarını da sayılar dünyasında tehlikeli ve olağandışı bir maceraya sürükler. Kötü kalpli bir kralın esir aldığı Zümrüt Kraliçe’yi ve onun ülkesini kurtarmak için, üç arkadaşın tam 400 problemi çözmesi gerekmektedir. Ama nasıl?..

Vladimir Tumanov, ilk kitabı Kraliçeyi Kurtarmak’ı neden yazdığını şöyle anlatıyor: “Oğlum Aleks okula başladığında matematik ona çok can sıkıcı geldi. Gerçekten de kitaplarının benim o yaşlarda okuduklarım kadar sıkıcı olduğunu fark edince, bir çare aradım. Nasıl nasıl derken, oğlumun fantastik kitaplardan çok hoşlanması bana ipucu verdi. Matematiği fantastik bir öyküyle bir araya getirerek, Aleks’e matematiğin de bir macera olabileceğini anlatmaya karar verdim. Kraliçeyi Kurtarmak işte böyle doğdu. Oğlum, bir kitabın başkarakteri olmaktan büyük heyecan duyarak, bulmacaları peş peşe çözdü. Matematiğe bakışının ciddi biçimde değiştiğini gözlemledim…”

Coğrafya hiç de sıkıcı değil!

HaritadaKaybolmak SertKapakVladimir Tumanov’un dünyada ilk kez Türkiye’de yayımlanan romanı Haritada Kaybolmak, okurlarını zamanın nasıl aktığı anlaşılmayan bir dünya turuna çıkarıyor. İpuçları verilen ülkeler, dünya atlası yardımıyla bulundukça roman kahramanları, okyanusları, dağları, kıtaları aşıyor! Dakikaların hayati önem taşıdığı soluksuz macera, desenlerin siyah-beyaz yer aldığı baskısıyla da okurlarının gözdesi olmaya devam ediyor.

Chris ve Francis, yeni taşındıkları şehre alışmaya çalışan iki kardeştir. Bir gün yağmura yakalanınca, tuhaf nesnelerle dolu bir dükkâna sığınırlar. Bir kutu şekeri gizlice mideye indirirler ve dünyaları altüst olur. Bedenlerinde akıl almaz bir değişim başlamıştır… Bunu durdurabilmenin tek yolu, sihirli bir haritada beliren on soruya doğru cevap verebilmeleridir. Ama baş belası bir gazeteci peşlerine takılınca, cevaplara ulaşmak iyice çıkmaza girer!..

Vladimir Tumanov, 1961’de Moskova’da doğdu. 1991’den beri Kanada’da Batı Ontario Üniversitesi’nin Modern Diller ve Edebiyatlar Bölümü’nde öğretim üyesi. Türkiye’de 200 binin üstünde satış rakamına ulaşan Kraliçeyi Kurtarmak adlı romanı, Tumanov’un çocuklar için kaleme aldığı ilk kitap. Küçük okurlar kadar eğitimcilerin ve anne babaların da büyük ilgi gösterdiği bu matematik macerasında çocuk kahramanlar, matematiksel bilmeceleri çözerek kraliçeyi kurtarmaya çalışıyor. Yazarın, dünyada ilk kez Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan ikinci kitabı Haritada Kaybolmak adlı çocuk romanı da ilkiyle aynı başarıyı yakaladı. Tumanov bu sefer okurunu, çocuklar için bir diğer “zor” konu olan coğrafyada soluksuz bir maceraya davet ediyor. Her iki kitabı da Türkiye’de çocuklar severek okuyor.

edebiyathaber.net (17 Aralık 2015)

“Vladimir Tumanov’un çocuk romanlarının özel baskıları yayımlandı” üzerine 2 yorum

Yorum yapın