Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’ne son başvuru tarihi 31 Mayıs

Mayıs 12, 2023

Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’ne son başvuru tarihi 31 Mayıs

Atakum Belediyesi ve ve Edebiyat Nöbeti dergisinin düzenlediği 2023 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri için son başvuru tarihi 31 Mayıs olarak açıklandı.

Katılım Koşulları

– Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri Atakum Belediyesi ve Edebiyat Nöbeti Dergisi tarafından düzenlenerek; Roman, Öykü, Şiir, İlk Roman ve Çeviri Kurmaca Eser olmak üzere 5 kategoride verilir.

– Ödüllere 1 Ocak 2022-31 Aralık 2022 tarihleri arasında yayınlanmış eserler başvurabilir.

– Ödüle aday olacak eser sahipleri ya da yayınevleri 31 Mayıs 2023 mesai saati bitimine kadar Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri Atakum Belediyesi, Mimarsinan Mah. İsmet İnönü Blv. No:114, 55200 Atakum/Samsun adresine, hangi kategoriden aday olunduğuna dair imzalı bir yazı, kısa özgeçmiş ve iletişim bilgileri (adres, telefon, e-posta adresi) ile birlikte 10 (on) nüsha kitabı elden, posta ya da kargo ile teslim etmelidir.

– Şiir Ödülü’nde ‘Toplu Eserler’ başlığı altında şairin tüm şiirlerinin yer aldığı eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

– Ödüle aday olacak eserin daha önce başka bir ödül almamış olması gerekmektedir. Bu kural Kurmaca Çeviri Eser kategorisi için geçerli değildir.

– Ödüllere adaylık için başvurmamış ancak aynı takvim yılı içinde yayımlanmış eserler arasında değerli ve başarılı bulunanlar Jüri tarafından aday gösterilebilir. İlk olarak ilan edilecek Uzun Liste’de yer alan eserler arasında ödüllere başvurmamış ancak jüri üyeleri tarafından aday gösterilmiş olanlar varsa, uzun liste kamuoyuna açıklanmadan önce bu bilgi yazarlarıyla paylaşılır ve yazılı onayları alınır. Onay vermeyen yazarlar uzun listeden çıkarılır.

– Ön eleme sonrası oluşturulan 10’ar kitaplık Uzun Listeler 02 Ağustos 2023 tarihinde ilan edilecektir.

– Uzun Listelerin değerlendirilmesi sonucu oluşacak 5’er kitaplık Kısa Listeler 13 Eylül 2023 tarihinde ilan edilecektir.

– Yarışma sonuçları ve 5 kategorideki ödülleri kazananlar 03 Ekim 2023 tarihinde ilan edilecektir.

– Jüri edebiyat veya kent kültürü alanında eser ve emek vermiş bir yazara Onur Ödülü verebilir.

– Ödül töreni 2023 yılı Ekim ayı içinde Atakum Belediyesi’nin duyuracağı bir tarihte yapılacaktır. Ödül, her kategori için özel tasarlanan ödül heykelciğinden oluşmaktadır.

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2023)

Yorum yapın