Vapur yolcusu kalmasın, Büyükada’ya davet var

Ocak 14, 2015

Vapur yolcusu kalmasın, Büyükada’ya davet var

kaplumbagamin_adi_merakli_kapakYazar ve çevirmen Ayşe Sarısayın, Kaplumbağamın Adı Meraklı adlı yeni kitabıyla Büyükada’daki evinin kapılarını çocuklar için açıyor. 8 yaş ve üstü çocuklar için Can Çocuk’tan çıkan kitabın resimleri Yasemin Ezberci’ye ait.

Yaşanmış hikâyelerden yola çıkarak kaleme aldığı öyküsünde kahramanımız Deniz’in meraklı kaplumbağasıyla tanışıp Ada’da geçen neşeli yaz günlerine, doğaya ve hayvanlara duyarlı ailelerin hayat dolu sofralarına konuk olmaya davet ediyor.

Bir gün babası kahramanımız Deniz’e harika bir sürpriz yapar, karne hediyesi olarak ona en az Deniz kadar meraklı bir kaplumbağa hediye eder. Kafasını durmadan merakla dışarı çıkarmasından almıştır adını Meraklı kaplumbağa. Ama Deniz de ondan geri kalmaz; her gün soracak bir dolu sorusu, heyecanla okuduğu bir sürü kitabıyla hayal gücünün sınırlarını öyle genişletir ki, rüyalarında okuduğu kitapların dünyasında gezintiye çıkar. Evinin misafirleri de hiç eksik olmaz üstelik, bu öğrendiklerini paylaşacak pek çok insan vardır etrafında, komşuları ve arkadaşlarıyla geçen yaz mevsimleri Büyükada’da hep bir başka geçer.

Siz de kedileri Cimbil ile Ayşe ve Kaptan’ı, Rapunzel’e benzeyen kızı Lâl’le Beter Bey’i tanımak, martılar eşliğinde yaz akşamları birlikte kurulan sofralara katılmak istiyorsanız Büyükada’ya giden bu vapuru kaçırmayın.

“Konumuza dönersek sevgili kedim,

Yakında anlayacaksın,

Nedendir kaplumbağalara ilgim.

Okullar kapanacak, Denizler taşınacak adaya,

Bir kaplumbağayla tanışacaksın,

Akşama sabaha.”

edebiyathaber.net (14 Ocak 2015)

Yorum yapın