V. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi başvuruları sürüyor!

Şubat 13, 2014

V. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi başvuruları sürüyor!

TürkçeV. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi (TUDOK 2014) 23-24 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Kongre hakkında detaylı bilgiye www.iku.edu.tr/tudok2014 adresinden ve [email protected] e-posta adresinden ulaşılabilmek.

Kongre sosyal ağlar üzerinde twitter.com/tudok2014 ve facebook.com/groups/tudok2014 adreslerinden de takip edilebiliyor. Son başvuru tarihi 28 Mart 2014.

İstanbul Kültür Üniversitesi V. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi (TUDOK 2014), dünyanın farklı üniversitelerinde öğrenim gören Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerini bir araya getirmek, bilimsel işbirliği için zemin hazırlamak ve geleceğin bilim adamlarının akademik dünyayla ve birbirleri ile olabilecek en erken dönemde tanışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmekte

Tüm oturumlarının öğrencilere tahsis edilmiş olması özelliğiyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında düzenlenen uluslararası ilk öğrenci kongresi olma niteliğini taşıyan TUDOK, beş Anabilim Dalı’na ayrılmış özel oturumlar halinde gerçekleştirilecek. Oturumlar, yurt içi ve yurt dışındaki değişik üniversitelerden davet edilen seçkin bilim adamlarınca yönetilecek. Bu sayede bir yandan dünyanın pek çok yerinde yürütülen Türk Dili ve Edebiyatı eğitiminin nabzı tutulurken diğer yandan katılımcı öğrencilerin önemli bilim adamlarıyla tanışmaları sağlanacak.

Kongre dilleri Türkçe (Türk Lehçeleri), İngilizce, Almanca ve Rusçadır.

Ana Başlıklar

• Eski Türk Dili

• Klâsik Türk Edebiyatı/Eski Türk Edebiyatları

• Türk Halk Edebiyatı/Halkbilimi

• Yeni Türk Dili/Çağdaş Türk Lehçeleri

• Yeni Türk Edebiyatı/Çağdaş Türk Edebiyatları

edebiyathaber.net (13 Şubat 2014)

Yorum yapın