Uzun yıllar siyaset sahnesinde gördüklerimiz yerlerinde kalabilmek için neler yapıyorlar?

Temmuz 8, 2022

Uzun yıllar siyaset sahnesinde gördüklerimiz yerlerinde kalabilmek için neler yapıyorlar?

Mete Gündoğan’ın “Bakan Hoca – Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değildir” Destek Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değildir

Siyaset gündelik hayatımızın tüm değişkenlerine etki etmesine karşın ülkemizde neredeyse seçimden seçime konuşulan bir kavramdır. Peki, siyaset sahnesi dediğimiz yere kimler, nasıl çıkar? Uzun yıllar bu sahnede gördüklerimiz yerlerinde kalabilmek için neler yapıyorlar? İyi niyetli insanlar da topluma zararlı işlerin içinde yer alıyor olabilir mi? Türlü entrikanın döndüğü bu ortamda “temiz” kalmak mümkün mü? Ya da manzara bu kadar karanlık mı gerçekten? Bu kısır döngüyü kırmanın hiçbir yolu yok mu?

Mete Gündoğan Bakan Hoca adlı romanıyla süregelen yanlışları, eksikleri işaret etmekle kalmıyor bu gidişata teslim olmak zorunda olmadığımızın da altını çiziyor. Olan biten her şeye karşın yapılabileceklere odaklanıyor.

Prof. Dr. Mete Gündoğan’ın yazdığı Bakan Hoca Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

BEŞERİN DİVANINDA ŞAŞMA Kİ HAKK’IN DİVANINDA MAHCUP OLMAYASIN.

Devlet sistemi bir bütündür. Devletin her birimi ve bütün bakanlıklar devlet sisteminin parçalarıdırlar. Sistemi oluşturan parçalardan birinin eksik ya da yanlış çalışması bütüne zarar verir. Devletin her parçası uyum içerisinde çalışırsa devlet güçlenebilir. Aksi halde israf, kargaşa ve gecikme kaçınılmazdır. Devleti batışa sürükleyen sadece kötü niyet değildir, şuursuz çaba da aynı sonuca hizmet eder.

Mete Gündoğan’ın kaleme aldığı bu bolca göndermeli hiciv roman onlarca yıldır kahramanları değişse de düzeni değişmeyen siyaset sahnesinde cereyan eden güç mücadelesine, politik entrikalara, çıkar çatışmalarına, ekonomik kayıplara, ihanetlere, cehalete, güç zehirlenmesine ve bütün bunların nasıl yaşandığına odaklansa da çare arayışına çok daha geniş ve güçlü biçimde yer veriyor. Sadece olanın değil, olması gerekenin de izini sürüyor.

Yazar Hakkında:

Mete Gündoğan, 1963 Balıkesir-Dursunbey doğumludur. İlköğretim ve lise tahsilini Ayvalık ilçesinde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde lisans çalışmasını bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans çalışmasına başla­dı. Tez aşamasında British Council’den kazanmış olduğu bur­su değerlendirmek üzere İngiltere’ye gitti. Cranfield Teknoloji Enstitüsü’nde Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. Doktorasını yine İngiltere’de, Cranfield Üniversitesi Endüstri ve Üretim Sistemleri Mühen­disliği alanında yaptı. 2000 yılında doçent, 2010 yılında pro­fesör oldu. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde çalıştı.

Akademik çalışmalarının yanı sıra Prof. Dr. Gündoğan, Tür­kiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Başbakanlık, TBMM, Akıncı F-16 Uçak Fabrikası’nda (TAI) çalıştı. Özel sektörde üst düzey yöneticilik ve danışmanlık yaptı.

Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Gündoğan İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

edebiyathaber.net (8 Temmuz 2022)

Yorum yapın