Mary Louise Kelly imzalı çarpıcı bir polisiye: Mermi

Ekim 21, 2023

Mary Louise Kelly imzalı çarpıcı bir polisiye: Mermi

Mary Louise Kelly’in Mermi adlı romanı April Yayıncılık tarafından Serkan Göktaş çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

April Yayıncılık, kasım ayını çarpıcı bir polisiye roman ile karşılıyor. Amerikalı gazeteci yazar Mary Louise Kelly imzalı Mermi, polisiye gerilim tutkunu okurların başucu kitabı olmaya aday. Doludizgin bir macera, zekice kurgulanmış bir fikir, soluk soluğa bir polisiye okurları bekliyor! Kitabın konusuna gelince… 
Gerçek bir olaydan ilhamla kaleme alınan Mermi’nin başrolünde Caroline Cashion var. Fransız edebiyatı profesörü, akademiye, onu büyüten ailesine ve kitaplara aşık. Tek sorunu ara ara tüm bedenini yoklayan ağrıları. Detaylı testlerin ardından gerçek ortaya çıkıyor: Caroline ensesine saplanmış bir mermiyle yaşıyor. Hem de üç yaşından beri!

Hiç mantıklı değil: Caroline hiç vurulmadı. 

Ellerinde büyüdüğünüz zaman insanları tanıdığınızı sanırsınız. Seslerini, ellerindeki çizgileri, neye güldüklerini bilirsiniz. Kalplerinin içini bilirsiniz.

Peki Caroline’nin sonsuz güven duyduğu ailesi neden böylesine panikte? Çünkü insanların beyinlerinin içini bilemezsiniz. 

Herkesin sırları vardır ve bunlar yalnızca kendileriyle alakalı değil, 

sizinle ilgili olabilir. Asla öğrenmemeniz gereken sırlar.

Caroline şimdi gerçeğin izinde ve hayatının bir yalandan ibaret olmadığını ispat etmek için sahip olduğu tek ipucu, ensesindeki mermi.

Gazeteci yazar Mary Louise Kelly gerçek bir olaydan aldığı ilhamla aile sırlarına dair unutulmaz bir polisiyeye imza atıyor.“Mermi, gizem ve gerilim okurlarını cezbedecek baş döndürücü bir roman.

Müthiş bir yazar keşfetmeye hazır olun.”

Library Journal

“Zekice kurgulanmış olay örgüsü, göz alıcı kadın kahraman. Sonuç: Sıkı bir polisiye!”Valerie Plame 

“Kelly, inandırıcılığını asla kaybetmeden aksiyon dolu bir polisiyeye imza atmayı başarıyor.”

Publishers Weekly

“Güçlü bir anlatıcının dilinden doludizgin bir macera, bilimsel altyapısı sağlam bir polisiye, zekice bir gerilim.”Alice LaPlante

“Alfred Hitchcock filmlerini çağrıştıran bu romanı okumak muazzam bir keyif. Başından sonuna kadar.”

The Washington Post

edebiyathaber.net (21 Ekim 2023)

Yorum yapın