Umudun Kadınları Yazılı ve Sesli Aylık Dergi’nin gönüllüsü olabilirsiniz

Ekim 22, 2023

Umudun Kadınları Yazılı ve Sesli Aylık Dergi’nin gönüllüsü olabilirsiniz

Bir grup engelli-engelsiz kadın, Şubat 2022’den beri, emeklerini gönüllü olarak bir araya getirerek, aylık bir dergi çıkarıyorlar. 21. Sayıya ulaştılar. Tamamen bağımsız bir dergi ve ekonomik destek almadan kendi yağlarında kavruluyorlar. Yazıların düzenlenmesi, seslendirilmesi, video haline getirilmesi, internet sitesi ve youtube’a yüklenmesi, sosyal medya hesaplarının yönetilmesi gibi pek çok iş var. Amaçları; engelli kadınların, dezavantajlı kesimlerin ve genel olarak kadınların hak mücadeleleri konusunda farkındalık yaratmak. Dergi internet ortamında görme engellilerin erişimi için sesli, işitme engellilerin erişimi için yazılı olarak yayımlanıyor. Bu güzel girişime çeşitli açılardan destek olmanız mümkün.

İletişim için: WhatsApp: Şule Sepin İçli: 05323604831, Sultan Çamur Karataş: 05065140294

Tabii gerçekleştirmek istedikleri bazı hedefleri var. Bunlar:

-Engelli kadınların haklarını öğrenmelerini, kendi potansiyellerini fark etmelerini sağlamak ve deneyimlerini yazmaları konusunda motivasyonlarını arttırmak.

-Başta engelli kadınlar olmak üzere, kadınları ve toplumu, kadınların insan hakları konusunda bilinçlendirmek.

-İnternet erişimi bulunmayan ya da teknolojik olanakları kısıtlı olan kadınlara ulaşabilmek için çalışma yapmak ve onları dergiden yararlanma sürecine dâhil etmek.

-Araştırma ve yazma yeteneği bulunan kadınları kazanmak için çalışmalar yapmak ve yazma konusunda yeni olan kadınları motive edici çalışmalar yapmak.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine inanarak bu doğrultuda çalışmalar yürütüyorlar. Ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı mücadeleyi benimsiyorlar. Kadınların bilinçlenmeleri ve güçlendirilmelerini desteklemek amacıyla ‘mücadele’ ve ‘umut’ ilkesini yazılarda ön plana çıkarıyorlar. Kişisel deneyimlerden yola çıkarak kadınları bilinçlendirici mesajların yazılarda yer almasına olanak tanıyorlar Yeni yazarların bu konuda güçlendirilmelerine katkıda bulunuyorlar.

Dergiye kadın-erkek herkes yazabiliyor. Ancak erkeklerin yazılarının kadın ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalı olması koşulu aranıyor.

Dergide özgün yazılar, konu temalı köşeler ve söyleşiler yer alıyor.

Doğrusu incelenesi bir dergi. Sosyal medya hesaplarından bu dergiyi takip ederek ve yaygınlaştırılmasını sağlayarak katkıda bulunabiliriz.

Dergiye ulaşabilmek için sosyal medya hesap bilgileri:

Web sitesi: www.umudunkadinlari.com

E-posta: [email protected]

You Tube Kanalı: Umudun Kadınları

Twitter: Umudun Kadınları Dergi 

Instagram: umudunkadinlari

Facebook hesabı: Umudun Kadınları

Podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/umudun-kadnlar

Spotify: https://open.spotify.com/show/6AjV2k5J5oO1DgKV3AkuVM

edebiyathaber.net (22 Ekim 2023)

Yorum yapın