Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi 10. Sayı çıktı

Ekim 10, 2023

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi 10. Sayı çıktı

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi’nin Ekim sayısı yayımlandı.

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi Ekim sayısının sayfalarını Paul Eluard’ın “Şiir bir süs eşyası değil, yaralı bir nesnedir.” sözüyle açıyor. Dünün, bugünün şiirlerini bir araya getirmeyi ve sokağın, şiirin nabzını tutmayı sürdürüyor. Edgar Allan Poe’nun “Annabel Lee”sinden Alman dışavurumculuğun öncü ismi Else Lasker-Schüler’e, Ataşehir Belediyesi Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nden İoanna Kuçuradi’ye, Benerci’den Sennur Sezer’e, ‘Şiirimizin Cumhuriyeti’nden barış için düzenlenen şiir etkinliklerine kadar pek çok içeriği bulmak mümkün. Her ay yapılan “Soruşturma” bölümünde bu ay şairler Suna Aras, Yusuf Alper ve Muzaffer Kale yeni dünyada “Şiir ve insan nereye gidiyor?” sorusuna cevap arıyor. Ekim sayısı şiire ilişkin haberler, gerçekleşmiş veya gerçekleşecek etkinlikler; film, kitap, oyun önerileri genç şairlerden şiirler, bulmacalar, yemek tarifleri, fotoğraflar ve daha nicesi ile okurunu bekliyor.

1 Ocak 2023’te yayın hayatına başlayan gazete, şiir dünyasını takip etmek, yaygınlaştırmak ve canlandırmak gibi amaçlarla; şiirsiz hayat, şiirsiz insan olamayacağını düşünen bir grup tarafından hayata geçirildi. Her ay düzenlediği etkinliklerle de insanları şiir ateşi etrafında bir araya getirmeye aracı olmaktadır. Gazete, geleneksel buluşmasını bu ay 20 Ekim’de Cüneyt Uzunlar’ın tek kişilik ‘Merdane’ oyunu ve sonrasında şiir okumalarıyla gerçekleştirecek.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın pek çok şehrinde temsilcilikleri bulunmakta.

Nerelerden ulaşılabilir?

(İstanbul içi)

Kadıköy/ Yeldeğirmeni: Manitu Kitabevi, Odessa Sahaf, Murat Kırtasiye, Recaizade Sokak, 64/1A (Çıngıraklı Sokak), Medusa Cafe// Bahariye: Mephisto Kitabevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi// Caferağa: Espas kitabevi// Mühürdar:İmge Kitabevi// Tellalzade Sokak: Antika Kitabevi (Yaykoop)// Kartal: Hasat Sanat Atölyesi// Beyoğlu: Mephisto// Bakırköy: Beyaz Adam Kitabevi// Beşiktaş: Mephisto Kitabevi

(Diğer şehirlerdeki temsilcilikler için iletişime geçin.)

İletişim:

E-Posta: [email protected]

Genel Yayın Yönetmeni:

Mustafa Köz /  0533 663 13 35

Basın-İletişim Sorumlusu:

İzel Karaca / 05397010670

edebiyathaber.net (10 Ekim 2023) 

Yorum yapın