Uluslararası ödüllü hikâye anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi’den “Ağaç Arkadaşım”

Aralık 7, 2022

Uluslararası ödüllü hikâye anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi’den “Ağaç Arkadaşım”

Nazlı Çevik Azazi’nin yazdığı, Oğuz Demir’in resimlediği “Ağaç Arkadaşım”, 8 ve üzeri yaş grubu için Doğan Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tüm dünyadan ağaç masallarını keşfe çıkmaya ve etkinlikler eşliğinde kendi masalını yazmaya hazır mısın?

Uluslararası ödüllü hikâye anlatıcısı ve eğitmen Nazlı Çevik Azazi bu kitabıyla tüm çocukları şefkatli masallar ve yemyeşil ağaçlarla buluşturuyor. Birbirinden etkileyici ağaç masalları anlatırken okurlarını da bu masal yolculuğuna dahil ediyor; onları hayal gücünün sınırlarını oyunlar aracılığıyla keşfetmeye ve kendi masallarını yazmaya davet ediyor.

“Bu kitap boyunca çıkacağımız yolculukta masallar ve ağaçlar en yakın arkadaşımız olacak. Onlar sayesinde bol bol hayal kuracağız” diyen Nazlı Çevik Azazi şunları da ekliyor: “Bu büyülü orman yolculuğumuzda ağaçlarla arkadaş olacağız. Mahallende bir ağaç arkadaş edineceksin. Daha sonra sana ağaç masalları anlatacağım. Bu masallarda ağaçlar bazen konuşuyor, bazen bir insana dönüşüyor, bazen de kalbindeki gizli dünyanın kapılarını aralıyor. Bu arada söyleyeyim, sana anlatacağım masalları ben yazmadım. Dünyanın her yerinde insanlar binlerce yıldır ağaçların altında oturup birbirlerine masallar anlatmışlar. Anlattıkları bu masallar kulaktan kulağa yolculuk yapmış ve zamanla gelişmiş. Bunların bazıları bana ulaştı ve onları o kadar çok sevdim ki ben de sana anlatmak istedim, umarım sen de onları benim kadar seversin.”

Orhan Veli ağaçları çok severmiş. Onun da mahallesinde bir ağaç arkadaşı varmış. Bak, ona nasıl bir şiir yazmış! 

AĞACIM 

Mahallemizde 

Senden başka ağaç olsaydı 

Seni bu kadar sevmezdim. 

Fakat eğer sen 

Bizimle beraber 

Kaydırak oynamasını bilseydin 

Seni daha çok severdim. 

Güzel ağacım! 

Sen kuruduğun zaman 

Biz de inşallah

Başka mahalleye taşınmış oluruz.

NAZLI ÇEVİK AZAZİ 1980 yılında Tunceli’de doğdu. Hikâyeleri ve sanatı hep çok sevdi. Bu alandaki arayışlarını hiç bırakmadı. İstanbul Üniversitesi Veteriner Hekimlik Fakültesi’ni bitirdikten sonra Berlin Sanat Üniversitesi’nde Tiyatro Pedagojisi Yüksek Lisansını ve Hikâye Anlatıcılığı eğitimlerini tamamladı. Uzun yıllar boyunca Türkiye ve Almanya’da çocuklarla ve yetişkinlerle yaratıcı drama, hikâye anlatıcılığı, tiyatro ve dans pedagojisi projeleri gerçekleştirdi. 2005 yılında yol arkadaşlarıyla birlikte Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi’ni kurdu. Bu merkezde Türkiye’nin hikâye ve masal anlatıcılarını yetiştirmeye başladı. 2017 yılında Almanya’da “Thüringen Masal ve Efsane” ödülüne layık görüldü. İki kedisi ve eşiyle birlikte İstanbul’da yaşayan Nazlı, hem Türkiye’de hem de yurt dışında çocuklara ve yetişkinlere hikâyeler anlatmaya, hikâye anlatıcılığı ve yaratıcılık alanında eğitimler vermeye ve kitap yazmaya devam ediyor. İlk iki kitabı Masal – İki Dünya Arasındaki Aşk, Şifa Veren Masallar kitapları Doğan Novus Yayınları tarafından yayımlandı. 

edebiyathaber.net (7 Aralık 2022)

Yorum yapın