İki mektup arkadaşının maceraları

Aralık 8, 2022

İki mektup arkadaşının maceraları

Nilay Şanlı’nın çocuklara yazdığı, Şebnem Aydın’ın resimlediği Bu Mektuplar da Sana Dinozor Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Mektup arkadaşın Masal

Nilay Şanlı’nın “Bu Mektuplar da Sana” kitabında, iki mektup arkadaşı Ege ile Masal’ın maceraları devam eder. Ama bu kez çocuklar biraz daha büyümüş, sırları biraz daha çetrefilli hale gelmiştir…

“Kalbim en çok koşarken bir de mektuplarını açarken çarpıyor. Yaşadığın maceraları merak ediyorum üstelik beni yeryüzünde en çok güldüren kişi sensin. Bir de ne var biliyor musun, komik olmak için çaba sarf etmene gerek yok. Bu senin doğal halin. Ayrıca arkadaşlarının ve çılgın dayının başına gelenler en sevdiğim konular. İyi ki mektup arkadaşı olmuşuz. Ben de senden esinlenip bizimkilerin bütün kirli çamaşırlarını ortaya döküyorum. Bu dedikodu sayılmıyordur umarım.  Yine de mektuplarımız büyüklerin eline geçmese iyi olur bence. Okurken bizim kadar eğlenmeyebilirler.” 

Yazar hakkında

Merhaba. Ben Nilay. 37 yaşındayım. Fakat merak etme, kitabı yazarken baştaki 30 kısmını kırmızı kavanozuma sakladım. 37 yaştan 30 çıkarınca da bana sadece 7 yaş kaldı.

En sevdiğim oyunlar renkli istop, saklambaç ve bazı kutu oyunları. Oğlum 7 yaşında. Onun en sevdiği oyunlar ebelemece ve kedicilik. Yazın en sevdiğim meyve karpuz, kışın ise mandalina. Şansıma, yaşadığım şehir turunçgilleriyle meşhur. Portakal ve mandalinalarıyla ünlü denince aklına neresi gelirdi? Tabii ki Antalya.

Fobilerim uçan böcekler ve yarasalar. Sanki bana değmeye çalışıyorlar gibi hissediyorum. Bu oldukça ürkütücü değil mi? Hobilerim kitap okumak, yazmak ve dans etmek. Kitap okumak, bunların en önemlisi. Kendimi, insanları ve evreni kitap okuyarak keşfediyorum. Hâlâ yeni şeyler öğreniyorum. Ancak yaşadığımız dönemin çocukları için çok tehlikeli bir tuzak var. Umarım sen o tuzağa düşmemişsindir. Düştüysen hemen oradan çıkmanı diliyorum. 3T tuzağından bahsediyorum. Lütfen buna dikkat et! 3T şudur: Telefon, televizyon, tablet. Şimdi sen, hayal kurmanın altın çağındasın. Bu 3T tuzağı senden hayallerini çalıyor. Kendin için iyi bir şey yap. Düzenli kitap oku… Kendini ve evreni keşfet lütfen. Hayal kurmanın keyfini yaşa. Kitaplar sana her zaman yardımcı olacaktır.

edebiyathaber.net (8 Aralık 2022)

Yorum yapın