Uluslararası İstanbul Hikaye Anlatıcılığı Festivali 10 Eylül-3 Ekim arasında

Eylül 9, 2020

Uluslararası İstanbul Hikaye Anlatıcılığı Festivali 10 Eylül-3 Ekim arasında

2.5 Uluslararası İstanbul Hikaye Anlatıcılığı Festivali 10 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında online olarak düzenleniyor.

İlki 2014 yılında gerçekleşen Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali, istanbulimpro ve Muzip Masal Cini ortak organizasyonuyla yeniden hayat buluyor.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Fonu’nun “Bizi Bağlayan Şeyler” #iyigündekötügünde desteği ile hayat bulacak olan 2.5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Online Festivali, herkesin festivale erişimini kolaylaştıran bir şekilde, kültürel haklar üzerine düşünülmesine aracılık ederek, hikayeler aracılığıyla bütün canlıların birlikte iyi yaşam kültürü üzerine tohumlar serpilmesi gayesiyle ve sözlü kültürün korunmasına katkı sağlamak için perdelerini açacak.
 
Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali, hikâyelerin bizi birbirimize bağlayan, bizi köklerimizle buluşturan iyileştirici ve birleştirici özelliğinden yola çıkarak online olarak izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.
 
Bu yılki hikâye festivali hikâyelerin bağlayıcı gücünden ilham alarak yeni formatıyla, kültür belleğimizin en özgün eserlerinden olan hikâyeler ve hikâye anlatıcılarıyla online olarak eylül ayı boyunca her perşembe, cuma ve cumartesi akşamı hikâye severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Festival kapsamında Türkiye ve dünyadan birçok hikâye anlatıcısının yanı sıra alanında uzman akademisyen, eğitmen ve araştırmacılar bir ay boyunca anlatı, panel ve atölye formatlarında ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Festival, 10 Eylül 2020 Perşembe günü festivalin Youtube kanalından yayınlanmaya başlayacak ve sonraki günlerde her perşembe, cuma ve cumartesi günleri ücretsiz olarak izlenebilecektir.
 
Sosyal Medya Hesapları:
https://storyfestist.com/
https://www.instagram.com/storyfestist/
https://twitter.com/storyfestist/
https:/Facebook.com/storyfestist

*Anlatı etkinlikleri saat 21.00’de başlayacak.
*Paneller her cumartesi saat 16.00’da başlayacak.
*Atölyeler her cumartesi Zoom programı üzerinden ve sınırlı katılımcı ile gerçekleştirilecek. Katılmak isteyenlerin önceden [email protected] adresine kayıt yaptırmaları gerekmekte.

edebiyathaber.net (9 Eylül 2020)

Yorum yapın