Hakan Tüzün Şengün eşliğinde “Nuri Kuzucan: Pasaj” sergi turu 23 Eylül’de Arter’de

Eylül 15, 2023

Hakan Tüzün Şengün eşliğinde “Nuri Kuzucan: Pasaj” sergi turu 23 Eylül’de Arter’de

Arter’de 23 Eylül Cumartesi günü 18:00’de, Nuri Kuzucan’ın Pasaj başlıklı kişisel sergisi bağlamında bir sergi turu düzenlenecek. Sergiye eşlik eden yayının yazarlarından, mimar ve akademisyen Hakan Tüzün Şengün tarafından gerçekleştirilecek turda, serginin kavramsal çerçevesini oluşturan akışkanlık ve geçişlilik gibi temalar Şengün’ün kitaptaki yazısıyla ilişki içerisinde ele alınacak. 

Nuri Kuzucan’ın eski ve yeni üretimlerinden oluşturulan bir seçkiyi mekâna özgü bir mimari düzenlemeyle bir araya getirien Pasaj, kaos/düzen, ışık/gölge, boşluk/doluluk, yüzey/derinlik ve iç/dış gibi ikilikler etrafında kurgulanan yapıtlardan oluşuyor. Arter’in 1. katında yer alan sergi, içine yerleştiği ve bir geçiş alanı olarak da yorumlanabilecek galeri mekânını ‘pasaj’ sözcüğünün mimari, yazınsal ve metaforik anlamları ekseninde resimsel uzamla ilişkilendiriyor.

Pasaj sergisi bağlamında düzenlenen sergi turu, sergiye eşlik eden yayının yazarlarından, mimar ve akademisyen Hakan Tüzün Şengün tarafından 23 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 18:00’de gerçekleştirilecek. Serginin kavramsal çerçevesini oluşturan akışkanlık ve geçişlilik gibi temaların, Şengün’ün kitaptaki yazısıyla ilişki içerisinde ele alınacağı etkinlik, sergi turunun ardından katılımcıların sorularını ve kişisel izlenimlerini paylaşmasına da alan tanıyacak.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak gerçekleşecek Pasaj: Hakan Tüzün Şengün Eşliğinde Sergi Turu’na katılmak için etkinlik tarihinden önce [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak gerekiyor. 

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

HAKAN TÜZÜN ŞENGÜN HAKKINDA

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Hakan Tüzün Şengün (d. 1971), 1999 yılında Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı’nda, Prof. Dr. Afife Batur danışmanlığında yüksek lisans tezini tamamladı. 2013 yılında doktora çalışması çerçevesinde davetli araştırmacı olarak bulunduğu École Nationale Supérieure d’Architecture de Lyon’da eşikler ve geçiş mekânları üzerine çalıştı. Pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada ödüller kazandı. 2017 yılında mimarlık ve peyzaj arayüzü üzerine proje, yayın ve araştırma yapan PARCH’ı kurdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarım programında Sokak Pazarının Poetikası: Geçici Yapının Zamansallığı Üzerine Fenomenolojik Bir İnceleme (2018) başlıklı çalışmasıyla doktorasını tamamladı. Şengün, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde görev yapmaktadır.

Bilgi için: arter.org.tr

Adres: Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul / T. 0212 708 58 00

edebiyathaber.net (15 Eylül 2023)

Yorum yapın