OT Dergi Eylül Sayısı çıktı

Eylül 9, 2020

OT Dergi Eylül Sayısı çıktı

OT Dergi Eylül Sayısı yayımlandı. Yönetmen Canan Gerede, 25 yıl sonra itiraf ettiği, Yılmaz Güney’in hapishaneden ve Türkiye’den kaçırılma hikâyesini yazar Murat Özyaşar’a anlattı.

İşte röportajdan bir bölüm:

“Ve ben bir gün ona dedim ki ‘buradan kaçman için yardımcı olayım mı sana?’ ‘Sen burjuvasın, sen bu işi beceremezsin,’ dedi bana. İyi dedim, ben de. Onun zaten bir kaçma fikri vardı. Bıçak kemiğe dayanmıştı, yazdığı yazılardan ötürü 110 yıl falan ceza almıştı ve anlamıştı ki sıkıyönetim geliyor. ‘Sıkıyönetim gelirse beni kapalı cezaevine alırlar,’ dedi. Zaten adam vurmadan da hüküm giymişti. Bir gün beni çağırdı ve dedi ki ‘Ben gerçekten burada kalamayacağım, kalırsam biter hayatım, bir şey yapabiliyorsan yap!’”

25 yıl boyunca konuşmayan Gerede, “Çünkü tarihin bir parçası, olayla ilgili gerçeklerin bilinmesi lazım. Bu yüzden konuştum” dedi. 

Eylül dosyasında: Narin Bir Prenses Eylül 

Eylül sayısının kapağına Audrey Hepburn’ü taşıyan Ot Dergi’nin kapak dosyasında Sevin Okyay’ın, Hepburn’ün hayatını anlattığı “Narin Bir Prenses” ve Soner Sert’in “Tiffany’de Kahvaltı” başlıklı yazıları yer alıyor. 

Ece Temelkuran “Peki Sizin Yeteriniz Ne?” başlıklı yazısıyla, Selçuk Altun “Kitap için” başlıklı köşesiyle dergide yer alıyor. Derginin bu ayki sürprizleri ise; yeni romanı “Hamamname” ile Murathan Mungan ve yazarEmrah Serbes’in yepyeni Behzat Ç. öyküsü: “İkna.”

OT Dergi’de bu ay yazı, röportaj ve çizimleriyle yer alan isimlerin listesi ise şöyle: Ece Temelkuran, Murathan Mungan, Murat Özyaşar, Sinem Sal, Emrah Serbes, Yalın Alpay, İlhami Algör, Ali Lidar, Selçuk Altun, Murat Menteş, Pelin Batu, M.K. Perker, Selçuk Orhan, Başak Buğday, Doruktan Turan, Hakan Karataş, Ömür Uzel, Levent Gönenç, Yağız Yılmaz, İlkay Yıldız, Mehmet Güreli, Nedim Gürsel, Dilhan Şeşen, Osman Palabıyık, Barış İnce, Güven Erkin Erkal, Ozan Bingöl, Ertuğrul Mavioğlu, Dündar Hızal veRewhat.

Mandallı fotoğraf kartları hediyesiyle OT Dergi tüm Türkiye’de, gazete ve dergi satan her yerde… 

edebiyathaber.net (9 Eylül 2020)

Yorum yapın