Tüyler ürpertici bir perili ev hikayesi: “Slade Köşkü”

Nisan 11, 2018

Tüyler ürpertici bir perili ev hikayesi: “Slade Köşkü”

David Mitchell’ın “Slade Köşkü” adlı romanı, Sıla Okur çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Slade Köşkü, günümüzün en sıradışı, en yaratıcı yazarlarından David Mitchell’ın, aslında ilk bölümünü 2014’te bir twitter hikâyesi olarak yazdığı, sonradan romana dönüştürdüğü çarpıcı, tüyler ürpertici bir perili ev hikayesi.

İngiltere’de, fakir bir ailenin çocukları olarak dünyaya gelen Jonah ve Norah Grayer adlı ikizler, anne babalarını kaybedince zengin bir ailenin himayesine girerler. Küçük yaştan itibaren paranormal yetenekler sergileyen ve birbirleriyle telepati yoluyla iletişim kurabilen ikizler on altı yaşına geldiklerinde bir doktorun öncülüğüyle Cezayir’e giderek birtakım karanlık sanatlarda eğitim alırlar. Daha sonra insanların düşüncelerini okuma ve onlara yön verme yetenekleri sayesinde, o dönem insanların ruhalarla iletişim kurma hevesini sömürerek zenginlik içinde yaşarlar. Amerika’dan Japonya’ya kadar gitmedikler ülke, tanımadıkları kültür kalmaz. Nihayet İngiltere’de bir köşke yerleşir ve hamilerinden de kurtularak ölümsüzlüğün çaresini ararlar.

David Mitchell’ın kaleminden çıkma bu ürpertici hayalet hikayesinde kimin av kimin avcı olduğunu şaşıracaksınız!

David Mitchell yaşayan en heyecan verici yazar!

“Boston Globe”

Yazar Hakkında:

İngiliz yazar David Mitchell, Hayalet Yazılar, 9. Rüya, Bulut Atlası, Siyah Kuğu Parkı, Kemik Saatler ve Jacob de Zoet’in Bin Sonbaharı romanlarının yazarıdır.  John Llewelyn Rhys Ödülü’nü, Geoffrey Faber Ödülü’nü ve South Bank Show Edebiyat Ödülü’nü kazanan yazar, iki kez de Booker Ödülü finalistleri arasında yer almıştır.  Mitchell 2003 yılında Granta’nın Britanyalı En İyi Genç Romancılar listesine de seçilmiştir. 2007 yılında Time dergisinin Dünyanın En Etkili 100 Kişisi listesine girmiştir.

edebiyathaber.net (11 Nisan 2018)

Yorum yapın