Refik Durbaş’tan çocuklara: Zuzu ile Babası

Nisan 11, 2018

Refik Durbaş’tan çocuklara: Zuzu ile Babası

Refik Durbaş‘ın çocuklara yazdığı, Çağrı Odabaşı’nın resimlediği “Zuzu ile Babası” 7 ve üstü yaş grubu için hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Türk şiirinin yaşayan en büyük şairlerinden Refik Durbaş, bu kez çocuklara farklı bir türle sesleniyor: Zuzu ile Babası’nda, çocuklar için sımsıcak bir hikâye anlatıyor. hep kitap’ın 13 Nisan’da yayımlayacağı Zuzu ile Babası, sevdiği şeyleri çocuğuyla paylaşmak isteyen bir baba ile tatlı oğlu Zuzu’nun maceralarından oluşuyor.

hep kitap’ın, daha önce Efsaneler Kenti İstanbul ve Yaramaz Şiirler adlı kitaplarını okurlarla buluşturduğu Refik Durbaş, bu defa çocuk okurlara Zuzu ile Babası ile sesleniyor.

Zuzu tatlı mı tatlı, meraklı mı meraklı bir erkek çocuğudur. Babası ile arası pek iyidir. Peki, tüm bunlara rağmen babaları anlamak mümkün müdür? Babasına hayran olan ve onunla vakit geçirmeyi seven Zuzu için bu pek mümkün değil. Refik Durbaş imzalı Zuzu ile Babası, sevdiği ve beğendiği şeyleri çocuğuyla paylaşmaya çalışan bir baba ile tatlı oğlunun birbirinden güzel maceralarını anlatıyor.

Çağrı Odabaşı’nın resimlediği ilk kitap olan Zuzu ile Babası, 7 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

REFİK DURBAŞ HAKKINDA

1944 Erzurumlu doğumlu şair. Uzun yıllar gazetecilik yapan Refik Durbaş’ın şiirin yanı sıra deneme, röportaj, inceleme türlerinde de yapıtları vardır.

Ödülleri:

Çırak Aranıyor, 1979 Yeditepe Şiir Armağanı

Nereye Uçar Gökyüzü, 1983 Behçet Necatigil Şiir Ödülü

Menzil, Halil Kocagöz Şiir Ödülü

“Orhan Veli, Refik Durbaş’ın şiirlerini okusaydı mutluluk şiirleri yazardı. Benim gibi hayatın içindeki şiiri keşfetmiş, hayatı şairaneliğe feda etmemiş derdi.”

Doğan Hızlan, Hürriyet, 7 Ekim 2001

ÇAĞRI ODABAŞI HAKKINDA

1987 yılında Karabük’te doğdu. Lisans eğitimini Kara Harp Okulu’nda tamamladı. Askeri Lise ve Kara Harp Okulu’nda Resim Eğitsel Bölüm Başkanlığı ve Çizgi Ötesi Dergisi editörlüğü görevlerini yürüttü. 2010 yılından beri çalışmaları ile çeşitli dergilerde yer aldı. Çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

edebiyathaber.net (11 Nisan 2018)

Yorum yapın