TÜYAP Bursa 16. Kitap Fuarı Açıldı

Mart 19, 2018

TÜYAP Bursa 16. Kitap Fuarı Açıldı

Bursa 16. Kitap Fuarı, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral ve TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan’ın katılımıyla TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tören ile kapılarını açtı.

Bu yıl 390 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek Bursa Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 100 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacaktır. Aralarında Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, Canan Karatay, İlber Ortaylı, Deniz Kavukçuoğlu, Yılmaz Özdil, Canan Tan, Uğur Dündar, Yekta Kopan, Müjde Ar, Ataol Behramoğlu, Cemil Kavukçu, Arif Keskiner, Cemre Birand, Onur Saylak, Hikmet Anıl Öztekin, Ahmet Şimşirgil, Kemal Hamamcıoğlu, Aytül Akal, Murat Yetkin, Mete Yarar, Şükrü Erbaş, Behiç Ak, İbrahim Kaboğlu, Talha Uğurluel, Haydar Ergülen, Sinan Canan, İlkay Marangoz, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Bahadır Yenişehirlioğlu, İsmail Saymaz, Mine Soysal, Enver Aysever, İhsan Eliaçık, Hamdi Tuncer, Sinan Meydan ve Kahraman Tazeoğlu’nun da bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.

27 Mart’ı bir panelle kutlanıyor: Daha Fazla Edebiyat, Sinema ve Tiyatro

Bursa Kitap Fuarı’nda TÜYAP tarafından Bursalı okurlar için 25 Mart Pazar günü saat 15.45’te oyuncu Onur Saylak ve gazeteci Bahar Çuhadar’ın katılımıyla tiyatro, edebiyat ve sinema üzerine “Daha Fazla Edebiyat, Sinema ve Tiyatro” söyleşisi gerçekleştirilecek.

Suat Derviş TÜYAP’ta anılıyor

Türk edebiyatının güçlü kadın yazarlarından Suat Derviş, kadın yazını üzerine önemli incelemeleri bulunan yazar Nil Sakman’ın katılımıyla 23 Mart Cuma günü saat 15.30’da düzenlenen “Suat Derviş ve Hayatı” isimli söyleşide anılacak.

Nilüfer Belediyesi ile Bursa etkinlikleri

Kitapseverleri, yazar ve şairlerin el yazıları, kişisel eşyaları, mektupları ve imzalı eserleriyle buluşturacak olan Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi, 19 Mart Pazartesi günü kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bursa Kitap Fuarı’nda 17 Mart Cumartesi günü saat 14.45’te Deniz Kavukçuoğlu, Güney Özkılınç ve Cengiz Kırlı Edebiyat Müzesi üzerine söyleşecekler.

Nilüfer Belediyesi, 24 Mart Cumartesi günü saat 17.00’de “Bursa’yı Araştırmak, Bursa’yı Yazmak: Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü” etkinliğinde Hacı Tonak’ın yönetiminde Fehmi Enginalp, Seblâ Arın ve Elif Acar Bilgin’i Bursalı okurlarla bir araya getirecek.

Çocuk ve gençlik etkinlikleri

Bursa Kitap Fuarı çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesi tarafından hazırlanan Karagöz ve Hacivat gösterileri; Tekstil ve Sanayi Müzesi, Vakıf Kültürü Müzesi ve Enerji Müzesi’nin düzenlediği atölye çalışmalarında fuarın minik ziyaretçileri bir araya gelecek. Söyleşilerde ve imza etkinliklerinde ise Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Mavisel Yener, Hamdi Tuncer, Aytül Akal, Sevim Ak, Habib Bektaş, İlkay Marangoz, Hicabi Demirci, Koray Avcı Çakman ve daha pek çok değerli çocuk ve gençlik kitapları yazarı okurlarıyla buluşacak.

Ziyaret aaatleri

Girişin ücretsiz olduğu Bursa Kitap Fuarı her gün 10.00-19.30, kapanış günü olan 25 Mart Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Takip edin

Fuarla ilgili en güncel haberleri, konuk yazarları, ulaşım bilgilerini, etkinlikleri ve imza günlerini www.bursakitapfuari.com sitesinden; facebook/bursakitapfuari, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarından takip edebilirsiniz. Ayrıntılı etkinlik programı ve imza günleri listesine web sitesinin Etkinlik Takvimi sekmesinden ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (19 Mart 2018)

Yorum yapın