Behiç Ak’tan çocuklara: “Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor”

Şubat 6, 2018

Behiç Ak’tan çocuklara: “Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor”

Behiç Ak‘ın çocuklara yazıp resimlediği “Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor” Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Mizah ustası Behiç Ak’ın yarattığı “Tombiş Kitaplar” dizisi beşinci kitaba ulaştı. Benim Bir Karışım‘la başlayan, Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor, Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor ve Ben Ne Zaman Doğdum?‘la devam eden dizi, bu kez maskelerin ardına gizlenemeyen kişisel özelliklere işaret ediyor. Baloya katılmaya can atan Memo ve maskelerle derdi olan yakın arkadaşı Tombiş, çocukları, ayrıntıların farkına varmaya davet ediyor. Felsefe okumalarının kapısını aralayan “Tombiş Kitaplar”, hem renkli desenleriyle hem de yaratıcı okumalara davet eden öyküleriyle çocukları soru sormaya ve kendi öykülerini yaratmalarına esin kaynağı oluyor.

Akşam balo düzenleneceğini duyan Memo, arkadaşı Tombiş’in yanına koşar. Öyle bir maske takacaktır ki, kimse onu tanıyamayacaktır! Oysa, arkadaşı üzgündür; Memo’nun önce onu ikna etmesi gerekir…

Tombiş Kitaplar dizisi
1 Benim Bir Karışım
2 Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor
3 Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor
4 Ben Ne Zaman Doğdum?
5 Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor

Behiç Ak Samsun’da doğdu, İstanbul’da mimarlık öğrenimi gördü. 1982’den beri Cumhuriyet gazetesinde bant karikatür çiziyor. Çocuk kitabı yazarlığı ve çizerliği, oyun yazarlığı ve sanat yönetmenliğinin yanı sıra belgesel film çalışmaları da var. İlk yayımlandığı Japonya’da ödül kazanan Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı  (13. baskı: 2017) adlı resimli çocuk kitabı, Günışığı Kitaplığı tarafından yenilendi ve Çince’ye çevrildi (2014). Küçükler için felsefeye giriş niteliğindeki “Tombiş Kitaplar” dizisi Benim Bir Karışım‘la (18. baskı: 2018) başladı, beşinci kitap Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor (1. baskı: 2018) ile devam ediyor. Otuz yıllık karikatür birikimini Karikatür Kitabı (9. baskı: 2017) adlı özel bir albümle çocuklara sunan sanatçının, “Gülümseten Öyküler” adı altında yazıp çizdiği kitap koleksiyonu da her yaştan okurun ilgisini topluyor. Ankara Üniversitesi ÇOGEM 2014 Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Roman Ödülü’nü ve ÇGYD 2013 Yılın Çocuk Romanı Ödülü’nü kazanan Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği ! ’nin (17. baskı: 2017) ardından süren koleksiyonun son kitabı, Bulutlara Şiir Yazan Çocuk (3. baskı: 2018). Resimli felsefe kitabı niteliğindeki Bilyeler (5. baskı: 2017) gibi, Gökdelene Giren Bulut (2. baskı: 2017) da Günışığı Kitaplığı tarafından yenilendi. Kedilere düşkünlüğüyle tanınan sanatçı, İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (6 Şubat 2018)

Yorum yapın