Türkiye’nin en eğlenceli seyahat rehberi kitabı İngilizce yayımlandı

Mayıs 13, 2023

Türkiye’nin en eğlenceli seyahat rehberi kitabı İngilizce yayımlandı

Melih Uslu’nun The Magnificent Treasures of Türkiye adlı kitabı Casa Editrice Altano Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Türkiye’nin en eğlenceli seyahat rehberi kitabı İngilizce dilinde yayınlandı. Türkiye’yi ziyaret edecek turistler
için tam donanımlı bir rehber olarak kurgulandı. Üstelik Türkiye’nin en deneyimli seyahat rehberi Melih Uslu’nun çeyrek asırlık deneyimlerini içeriyor.

‘The Magnificent Treasures of Türkiye”, okuyucuları Türkiye’nin zengin tarihi, nefes kesici doğası ve kültürel hazineleri arasında heyecan verici bir keşif yolculuğuna çıkarmayı amaçlıyor. Beş yıllık seyahat ve uzun bir ekip çalışmasının ardından, bu eser nihayet okuma zevkinize sunuluyor. Eşsiz yorumlar, heyecan verici keşifler, yerel portreler ve ünlülerin görüşleriyle bu kitap, başka hiçbir yerde bulunamayacak bir bilgi zenginliği sunuyor.

Daha az bilinen yerel cazibe merkezlerine odaklanacak bir rehber kitap için piyasada önemli bir boşluk olduğunu fark ettik. Mevcut tüm rehber kitaplar öncelikle ana akım turistik yerleri vurguluyor, meraklı gezginler tarafından keşfedilmeyi bekleyen gizli mücevherleri dışarıda bırakıyordu. Bu büyüleyici kitap, özellikle muhteşem İstanbul şehrine odaklanarak Türkiye’nin 49 ilini inceliyor. Ünlü Türk seyahat yazarı Melih Uslu tarafından kaleme alınan kitap, tarihçiler, akademisyenler ve yerel halkla yapılan röportajları içeren, Türk kültürüne dair eşsiz ve derin bir anlayış sunan zengin bir
eserdir.

Melih Uslu, Türkiye’nin en önde gelen gazetelerinden Hürriyet’in prestijli seyahat yazarları ödülünü almış ödüllü bir yazardır. Türk Hava Yolları’nın uçak içi dergisi “Skylife “ın editörlüğünü de yapan Uslu, 2014 yılında Türkiye Gezginler Kulübü tarafından En İyi Seyahat Yayını Ödülü’ne layık görülmüştür.

Yetenekli genç sanatçı Beste Gürel tarafından tasarlanan “ikonik” şehir illüstrasyonlarıyla zenginleştirilen kitap, her bölümü gözler için görsel bir şölen haline getiriyor. Mutlaka okunması gereken bu Türkiye gezi rehberi ile hayatınızın yolculuğuna çıkmaya hazır olun.

The Magnificent Treasures of Türkiye – Melih Uslu

Çevirmen: Salih Ebrar Kuru

ISBN 978-605-72573-0-7

320 Sayfa

Fiyat 20€

Yayın tarihi: Mayıs 2023

Türkiye’s ultimate travel guidebook is now available in English, promising to be the most entertaining guide you’ll ever come across. Written by the highly experienced Turkish travel guide, Melih Uslu, this book is filled with captivating stories, insider knowledge, and a wealth of practical information, making it an indispensable companion for any traveler visiting Türkiye.

“The Magnificent Treasures of Türkiye” aims to take readers on an exhilarating journey of discovery through Türkiye’s rich history, breathtaking nature, and cultural treasures. After five years of traveling and a long team effort, this work is finally presented for your reading pleasure. With unique commentary, thrilling discoveries, local portraits, and insights from celebrities, this book offers a wealth of information that cannot be found anywhere else.

We realized that there was a significant gap in the market for a guidebook that would focus on the lesser-known local attractions. All the existing guidebooks were primarily highlighting the mainstream tourist attractions, leaving out the hidden gems that are waiting to be discovered by curious travelers.
This captivating book is a comprehensive exploration of 49 provinces of Türkiye, with a particular focus on the magnificent city of Istanbul. Authored by the renowned Turkish travel writer, Melih Uslu, it is a rich and insightful work that features interviews with historians, academics, and locals, offering a unique and deep understanding of Turkish culture.

Melih Uslu is an award-winning writer, having received the prestigious travel writers award from Hürriyet, one of Türkiye’s most prominent news papers. He was also the editor of Turkish Airlines’ in-flight magazine, “Skylife,” for which he was awarded the Best Travel Publication Award in 2014 by the Travelers Club of Türkiye.

The book is enriched with “iconic” city illustrations that are designed by the talented young artist, Beste Gürel, making each chapter a visual feast for the eyes. Get ready to embark on a journey of a lifetime with this must-read travel guidebook to Türkiye.

edebiyathaber.net (13 Mayıs 2023)

Yorum yapın