Türkiye’nin 150 Yılı: Tarih, Toplum ve Edebiyat eğitim programı 5 Kasım’da başlıyor

Ekim 24, 2019

Türkiye’nin 150 Yılı: Tarih, Toplum ve Edebiyat eğitim programı 5 Kasım’da başlıyor

Türkiye’nin 150 Yılı: Tarih, Toplum ve Edebiyat eğitim programı 5 Kasım’da Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nde başlıyor.

Modern Türk Edebiyatı, 19. yüzyılın ikinci yarısından günümüze Türkiye’nin içinden geçtiği tarihsel süreçler ve toplumsal dönüşümlerle yoğun etkileşimini sürdürmüştür. İmparatorluktan ulus devlete geçiş sürecinin izleri ve buna koşut olarak yaşanan modernlik deneyiminin bireysel ve toplumsal kimlik inşasındaki rolü edebiyat metinlerinde tematik ve biçimsel arayışlarla görünür olur.

Sekiz hafta sürecek bu programda paralel bir yapı izlenerek bir yandan Türkiye’nin 150 yıllık zaman dilimindeki tarihsel ve toplumsal dönüşümleri tartışılacak; bir yandan da 150 yıllık edebiyat birikiminin öne çıkan eserleri, edebi süreçlerin dönüm noktaları, kırılmalar ve sürekliliklerle, tematik ve biçimsel arayışlarla birlikte incelenecek.

Program ve öğretim kadrosu için>>>

Çevrimiçi kayıt için>>>

Kimler katılabilir:
Tarih ve edebiyata ilgi duyan herkes.

Tarih & Saat:
5 Kasım – 24 Aralık, 18:30-21:30
Salı günleri, 8 Hafta (Toplam 24 saat)

Mekân:
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs, John Freely Hall, 333 No’lu Sınıf

Ücret:
1.450TL (KDV Dahil) // Öğrenci ve Öğretmen 1.200TL

Ödemeler Axess, Bonus ve Shop & Miles Card’larına 2 taksit olarak uygulanmaktadır. Peşin ödemelerde %5, Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına %10 indirim yapılmaktadır.

edebiyathaber.net (24 Ekim 2019)

Yorum yapın