Öktem Başol’la Uygulamalı Senaryo Atölyesi

Ekim 11, 2013

Öktem Başol’la Uygulamalı Senaryo Atölyesi

SenaryoAtoylesiİstanbul Film Akademi’de “Senaryo Kitabı”nın yazarı Öktem Başol’un düzenlediği Uygulamalı Senaryo Atölyesi 21 Ekim’de başlıyor.

Paris I-Sorbonne Doktora mezunu olan Öktem Başol sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da sektörün en deneyimli danışman ve eğitmenlerinden biri. Uzun yıllardır Türkiye’de ve Avrupa’da bir çok kuruma danışmanlık yapan deneyimli hoca halen Bilgi Üniversitesi Sinema – TV bölüm başkanlığı yapmanın yanı sıra aynı üniversitede senaryo üzerine doktora ve yüksek lisans dersleri veriyor.

3 ay boyunca haftada 2 gün derslerin yapılacağı atölyede senaryo yazımı, dramatik anlatım, naratif yapı, senaryo kurgusu ve diyaloğun kuralları anlatılacak.

Atölyenin en büyük özelliği derslerin uygulamalı bir şekilde ilerliyor olması. Her konudan sonra 40 dakikalık uygulamalar yapılıp aynı zamanda konu ile ilgili senaryo örnekleri katılımcılara verilir.

Yapılan uygulamaların yanı sıra görsel örneklerin de bol bol gösterildiği atölyede katılımcılar İstanbul Film Akademi’nin 2000 den fazla filmden oluşan arşivinden faydalanabiliyorlar.

Atölye bitiminde projelerini sunan katılımcılar, atölye bittikten sonra İstanbul Film Akademi’nin senaryo öğrencileri için düzenlediği düzenli buluşmalara katılarak projesini Öktem BAŞOL ‘un danışmanlığında devam ettirir.

Atölye başlangıç tarihi : 21 Ekim 2013 Pazartesi

Ders günleri : Pazartesi – Çarşamba 19:00 – 22:00

Kayıt ve detaylı bilgi için :  0530 252 95 75 / 0212 224 37 62 – [email protected]

edebiyathaber.net (12 Ekim 2013)

Yorum yapın