Bir grup yazar ve okur ünlü Baylan Pastanesi’nde bir araya geldi

Nisan 9, 2023

Bir grup yazar ve okur ünlü Baylan Pastanesi’nde bir araya geldi

2022 yılının Mayıs ayında seçki sayısını yayımlayan Lento Dergi, eski bir geleneğin izini sürüyor. Lento Dergi geçtiğimiz günlerde yazarlarını ve okurlarını ünlü Baylan Pastanesi’nde bir araya getirdi.

Altay Öktem, Ayça Erdura, Cansu Kemiksiz, Dağhan Dönmez, Doğan Çetin, Günsu Özkarar, Mualla Alpaydın, Murat Erdin, Nazlı Ayça Özkarahan, Pelin Özer, Rahim Tarım gibi yazar, şair ve felsefecilerin de bulunduğu buluşmada Attila İlhan, Orhan Kemal, Demir Özlü, Haldun Taner, Sait Faik gibi Baylan müdavimi şair ve yazarlar anılarak keyifli edebiyat sohbetleri gerçekleştirildi.

Genel yayın yönetmeni Dağhan Dönmez, yaptığı konuşmada, “Bilindiği gibi yazarların yazma ve buluşma noktaları olan pastaneler, dergicilik geleneğinin de vazgeçilmez mekanlarından. Usta-çırak ilişkilerinin yaşandığı, birikimlerin genç kalemlere aktarıldığı buluşmaların bir edebiyat okulu gibi işlev gördüğü, edebiyat tarihinde iz bıraktığı aşikar,” diyerek bu tür buluşmaları çok önemsediklerini ve devamını getireceklerini belirtti.

Lento Dergi’ye www.lentodergi.com adresinden erişilebiliyor.”

edebiyathaber.net (9 Nisan 2023)

Yorum yapın