TUDEM Edebiyat Okulu ilk mezunlarını verdi

Ocak 12, 2016

TUDEM Edebiyat Okulu ilk mezunlarını verdi

tudem-edebiyat-okuluİstanbul okullarında görev alan 90 sınıf öğretmeni, yazarlar Aytül Akal, Mavisel Yener, Habib Bektaş, Miyase Sertbarut, Toprak Işık ve Koray Avcı Çakman’ın verdiği 18 saatlik özel eğitimi tamamlayarak, Tudem Edebiyat Okulu’na katılım sertifikası almaya hak kazandı.

Tanıtım bülteninden

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile TUDEM Yayın Grubu’nun imzaladıkları bir yıllık protokol kapsamında gerçekleştirilen TUDEM Edebiyat Okulu Projesi, 9 Ocak Cumartesi günü Habib Bektaş ve Miyase Sertbarut tarafından verilen “Eleştirel Okuma” başlıklı eğitimin ardından düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü Şube Müdürü Murat Adalı’nın değerli katılımıyla onurlanan sertifika töreni coşkulu anlara sahne oldu. Sertifikalarını almak için sahneye gelen öğretmenlerin heyecanı görülmeye değerdi. Törende söz alan Adalı, “Öğretmenlerimizin projeye ilgisi yoğun oldu. Tudem Yayın Grubu’na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. İstanbul Millî Eğitim Müdürümüzün başlattığı ve öncü olduğu bu projenin diğer illere de örnek olmasını, ülke geneline yayılmasını diliyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde hızla ilerleteceğiz. ” şeklinde konuştu.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Okuma Kültürü “Yazarlar Okullarda Projesi” kapsamında 19 Aralık 2015 – 9 Ocak 2016 tarihleri arasında TUDEM tarafından verilen 18 saatlik TUDEM Edebiyat Okulu eğitimine katılım yüksek oldu. Proje, başlangıçta 40 ila 50 öğretmen için programlanmış, ancak yoğun ilgiye kayıtsız kalınamayarak, kapasite 90 öğretmene çıkarılmıştı.

TUDEM Edebiyat Okulu sanal ortama taşındı
İstanbul’un her iki yakasından sınıf öğretmenlerinin katılım gösterdiği bu eğitimin sanal ortama taşınmasına karar verildi. Yazarlar ve öğretmenler arasındaki iletişimin devam ettirilmesi amacıyla Facebook ortamında İSTMEM-TUDEM OKUMA KÜLTÜRÜ adıyla bir grup kuruldu. 18 saatlik eğitimin bir uzantısı olarak da değerlendirilebilecek bu interaktif platform üzerinden fikir, bilgi ve deneyim paylaşımının süreklilik kazanmasının hedeflendiği vurgulandı.

Yeni eğitim programları için çalışmalar başlatıldı

TUDEM Edebiyat Okulu’nun, bahar aylarında yepyeni bir içerikle sınıf öğretmenleri ile buluşmaya devam edeceği açıklandı. Yeni eğitim programı oluşturulurken katılımcı öğretmenlerin temel ihtiyaçları ve taleplerinin belirleneceği, öğretmenler için serbest kürsü kurularak deneyim paylaşımına daha fazla yer verileceği bilgisi paylaşıldı.

edebiyathaber.net (12 Ocak 2016)

Yorum yapın