TRENDEKİ YABANCI ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleşen “Hafıza-i Beşer” sayısı yakında

Ocak 24, 2020

TRENDEKİ YABANCI ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleşen “Hafıza-i Beşer” sayısı yakında

TRENDEKİ YABANCI ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleşen “Hafıza-i Beşer” sayısı 1 Şubat’ta yayında olacak.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün “Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler” sergisi altı sıra dışı hikâyeye ilham oldu. Enstitü ile Trendeki Yabancı işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında altı yazar, Hafıza-i Beşer sergisinden ilhamla altı farklı öykü kaleme aldı.

Proje, edebiyat meraklılarını yazma ve okuma kültürünün forum, blog, web sitesi, sosyal medya gibi dijital platformlar üzerinden tartışıldığı ve hızlı bir biçimde şekil değiştirdiği 21. yüzyıldan, matbaanın henüz yaygınlaşmadığı, nüshaların elle çoğaltıldığı Osmanlı Dönemi’ne doğru bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Osmanlı’nın yazın ve gündelik yaşam kültürüne dair birçok önemli ayrıntıyı ortaya koyan Hafıza-i Beşer sergisinden ilhamla hazırlanan projede Onur Orhan, Berkan M. Şimşek, Dilşad Çelebi, Emirhan Burak Aydın, Fatma Nur Kaptanoğlu ve Hikmet Hükümenoğlu’nun  öykülerine yer veriliyor.

#TrendekiYabancıStore ve Google Play Store’da yayında.

edebiyathaber.net (24 Ocak 2020)

Yorum yapın