Tiyatro Ak’la Kara, yeni sezonda perdelerini açıyor

Ekim 7, 2015

Tiyatro Ak’la Kara, yeni sezonda perdelerini açıyor

1443424783_IMG_8673Tiyatro Ak’la Kara yeni sezonda beş oyunla perdelerini açıyor.

Kerem Kobanbay ve Savaş Özdural’ın kurucusu olduğu Tiyatro Ak’la Kara, 2015-2016 sezonunda üçü yeni, ikisi geçen sezondan olmak üzere toplam beş oyunla seyircisi ile buluşmaya hazır. Kerem Kobanbay’ın yazdığı, Murat Sarı’nın yönettiği komedi oyunu “Üç Nokta”, Brian Clarke’ın yazdığı, Savaş Özdural’ın çevirdiği ve Atilla Şendil’in yönettiği dram “Karar Kimin?” ve Kobi Brown’ın yazdığı, Kerem Kobanbay’ın çevirip yönettiği sert aksiyon oyunu ‘’Puslu Hayatlar’’ sezonun yeni oyunları. Geçen sezonun ödüllü oyunlarından “Cyrano De Bergerac” ve “Kelebekler Özgürdür” de kaçıranlar için bu sezon devam edecek.

Cyrano De Bergerac

Cyrano tüylü şapkasına ve harikulade tafrasına rağmen size yakındır ve sizin içinizdedir. Devrin hay ve huyu karşısında başınızı dimdik tutmak mı istiyorsunuz? Eğilmekten kambur, sürünmekten kötürüm olmak hoşunuza gitmiyor mu? Hak bildiğiniz şeye aşık, batıl dediğiniz şeye düşman mısınız? O halde Cyrano’yu seveceksiniz,çünkü onda kendinizi bulacaksınız. Belki onun gibi ” İstemem eksik olsun” demeyeceksiniz, fakat onun bu sefilliğe indirdiği tokatta, pespayeliğe karşı duyduğunuz hiddetin zaferini ve bu zaferin lezzetini duyacaksınız. Cyrano, size kendini feda etmenin ve bu feda da ölçü ve sınır tanımamanın esrarengiz sihrini hissettirecek.

Yazan: Edmond Rostand

Yönetmen: Atilla Şendil / Yönetmen Yardımcıları: Müjde Başkale – Şendal Yıldız

Işık:Yüksel Aymaz / Uygulama:Serpil Coşkun Altuncu

Oyuncular: Savaş Özdural, Işık Yönt,Ayhan Aktaş,Cem Kurtoğlu, Levent Ünsal,Mustafa Dinç, Pelin Turancı, Taylan Atlıhan, Ilgın Angın, Tanju Yıldırım, Müjde Başkale, Arda Meriçliler, Adem Türker,Can Esendal.

İletişim

Adres: Bahariye cd. Akyıldız pasajı no:92 Bahariye – Kadıköy

http://www.tiyatroaklakara.com/

edebiyathaber.net (7 Ekim 2015)

Yorum yapın