Telefon Kütüphanesi Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı kutluyor

Kasım 8, 2016

Telefon Kütüphanesi Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı kutluyor

1478507663_telefon_k__t__phanesiTürk Telekom’un, görme engelli kitapseverlere yönelik geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi, ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı kutluyor. Telefon Kütüphanesinde dünya klasiklerinden güncel eserlere kadar 200’e yakın çocuk kitabı bulunuyor.

Görme engelli çocuklar Telefon Kütüphanesi’ni arayarak; ünlü oyuncuların sesinden La Fontaine Masallarını, Berna Laçin’in sesinden son yüzyılın en iyi 100 kitabı arasında yer alan Küçük Prens’i dinleyebiliyor; Kaptan Abraham ile birlikte balina avına çıkıyor, Gulliver’e gezilerinde eşlik ediyor. Çocuklar, hemen hemen herkesin çocukluğunda yeri olan Nasreddin Hoca Masalları, Keloğlan Hikayeleri gibi klasikleşmiş çocuk kitaplarının yanı sıra Sünger Bob ve Pıtırcık gibi günümüzün en sevilen çocuk kahramanlarının öykülerine de eşlik ediyorlar.

Telefon Kütüphanesi bu hizmeti ile Braille basımları olmadığı için erişemedikleri masal kahramanlarını, görme engelli çocukların bir telefon kadar yakınına getiriyor.

Türk Telekom çalışanları da okuma yaparak projeye gönüllü destek veriyor.

*Telefon Kütüphanesi 0800 219 91 91 numaralı hat üzerinden görme engelli kitapseverlere ücretsiz sunulan bir servis. Bu servisten yararlanabilmek için görme engelli kullanıcıların engelli belgeleri ile birlikte GETEM’den şifre almaları gerekmekte.

edebiyathaber.net (8 Kasım 2016)

Yorum yapın