Tasarımı en güzel kitaplar sergileniyor

Mart 30, 2015

Tasarımı en güzel kitaplar sergileniyor

tsarimBu yıl 51.’si kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında, Goethe-Institut İstanbul işbirliğiyle SALT Araştırma’da “En Güzel Almanca Kitaplar 2014” adlı koleksiyon sergilenecek.

31 Mart’ta başlayıp 4 Nisan’a kadar sürecek sergide, Kitap Sanatı Vakfı tarafından Almanya’da her yıl düzenlenen yarışmada seçilen en güzel 25 kitap yer alıyor. Yarışmada içerikten ziyade kitap tasarımı ve kitap yapımındaki üstün kalite ön plana çıkıyor. Almanya’da bir kaynak türü olarak kitaba ve biçimine daha fazla dikkat çekilmesini de amaçlayan yarışmaya Alman yayınevleriyle birlikte yabancı yayınevleri de katılabiliyor, ancak kitap imalatının tümüyle Almanya’da gerçekleşmiş olması gerekiyor.

“En Güzel 25 Kitap” tasarım, konsept ve işçilik açısından örnek gösterilebilir kitaplardan oluşuyor. 803 kitap arasından beş kategoride seçilen beşer kitaptan oluşan koleksiyon, daha önce Frankfurt Kitap Fuarı’nın Kasım 2014’teki TÜYAP kitap fuarı standında gösterilmiş ve Goethe-Institut İstanbul’a bırakılmıştı. Kitaplar sergiden sonra SALT Araştırma’da kalacak. Sergi çerçevesinde Kitap Sanatı Vakfı yöneticisi Katharina Hesse’nin bir sunumu da olacak.

edebiyathaber.net (30 Mart 2015)

Yorum yapın