Tarkan Okçuoğlu ile “Nuri Kuzucan: Pasaj” sergi turu 23 Kasım’da Arter’de

Kasım 14, 2023

Tarkan Okçuoğlu ile “Nuri Kuzucan: Pasaj” sergi turu 23 Kasım’da Arter’de

Nuri Kuzucan’ın Arter’de devam eden Pasaj başlıklı kişisel sergisi bağlamında, sergiye eşlik eden kitabın yazarlarından sanat tarihçisi ve akademisyen Tarkan Okçuoğlu, 23 Kasım Perşembe akşamı 19:00’da bir sergi turu gerçekleştirecek. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik için [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak gerekiyor.

Nuri Kuzucan’ın eski ve yeni üretimlerinden oluşturulan bir seçkiyi mekâna özgü bir mimari düzenlemeyle bir araya getiren Pasaj, kaos/düzen, ışık/gölge, boşluk/doluluk, yüzey/derinlik ve iç/dış gibi ikilikler etrafında kurgulanan yapıtlardan oluşuyor. Arter’in 1. katında yer alan sergi, içine yerleştiği ve bir geçiş alanı olarak da yorumlanabilecek galeri mekânını ‘pasaj’ sözcüğünün mimari, yazınsal ve metaforik anlamları ekseninde resimsel uzamla ilişkilendiriyor.

Pasaj sergisi bağlamında düzenlenen sergi turu, sergiye eşlik eden kitabın yazarlarından sanat tarihçisi ve akademisyen Tarkan Okçuoğlu tarafından 23 Kasım 2023 Perşembe akşamısaat19:00’da gerçekleştirilecek. Turda, serginin kavramsal çerçevesi Okçuoğlu’nun yayın için kaleme aldığı Yüzey Mekâna Dönüşürken başlıklı yazıyla ilişki içerisinde ele alınacak. Etkinlik, sergi turunun ardından katılımcıların sorularını ve kişisel izlenimlerini paylaşmasına da alan tanıyacak.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak gerçekleşecek Pasaj: Tarkan Okçuoğlu Eşliğinde Sergi Turu’na katılmak için etkinlik tarihinden önce [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak gerekiyor.

TARKAN OKÇUOĞLU HAKKINDA

1987’de Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Tarkan Okçuoğlu (d. 1968), 1995’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı bölümün Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2000 yılında “18. ve 19. Yüzyıllarda Osmanlı Duvar Resimlerinde Betimleme Anlayışı” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin yanı sıra Galatasaray Lisesi, Galatasaray Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanat tarihi dersleri verdi. Çalışmalarında geç Osmanlı döneminde görsel kültür ve mimarlık tarihine yoğunlaşan Okçuoğlu’nun, Hayal ve Gerçek Arasında: Osmanlı Resminde İstanbul İmgesi (İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 2020) başlığıyla yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Okçuoğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Türk ve İslam Sanatı Ana Bilim Dalı başkanlığı görevini sürdürmektedir.

edebiyathaber.net (14 Kasım 2023)

Yorum yapın