Tanrı’yla mistik buluşmanın felsefesi: Yeni Platonculuk

Nisan 19, 2022

Tanrı’yla mistik buluşmanın felsefesi: Yeni Platonculuk

Turgut Özgüney’in Plotinus – Her İçe Yönelme Aynı Zamanda Tanrı’ya Yönelmedir adlı kitabı Destek Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Destek Yayınları Felsefe Serisi’nin yeni kitabında Turgut Özgüney Roma’da “Tinsel Direktör” olarak anılan Plotinus’u anlatıyor.

Platon’a olan hayranlığı yüzünden okuluna “Yeni Platonculuk” adını veren, insan zihninin merak ettiği her sorunu geniş ve derin bir anlayışla incelemiş bir düşünür olan Plotinus’un düşünce tarihinde bıraktığı derin izleri keşfetmek ve felsefesini anlamak isteyenler için eşsiz bir başlangıç kitabı…

Turgut Özgüney’in kaleme aldığı Plotinus – Her İçe Yönelme Aynı Zamanda Tanrı’ya Yönelmedir Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

“Güzelliğe duyulan özleme aşk denir.”

Roma’da “Tinsel Direktör” olarak anılan, Platon’a olan hayranlığı yüzünden okuluna “Yeni Platonculuk” adını veren Plotinus mistik felsefesiyle Yahudi, Hıristiyan, Müslüman filozoflara ve gnostiklere yüzyıllar boyunca esin kaynağı olmuştur. Plotinus, Enneadlar’ıyla “Bir”in tezahürünün muhteşemliğini ve beşeri nefsi gerçek bir arınmayla “Bir” ile yeniden bütünleşmeye götüren uzun ve zorlu yolu bizlere tasvir eder. Kendinden önce gelen tüm felsefi akımları kucaklayan ve birçok noktada Tibet Hikmeti’ne, “sessizliğin sesine” benzerlik gösteren öğretisinde insanlığın macerasının bütün şiirini ve diyaloglarını bulabilirsiniz.

edebiyathaber.net (19 Nisan 2022)

Yorum yapın