“Antienflamatuar Beslenme Rehberi” raflarda

Ağustos 31, 2021

“Antienflamatuar Beslenme Rehberi” raflarda

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul’un “Antienflamatuar Beslenme Rehberi” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Zehirsiz Beslenme 

Enflamasyon nedir? Hangi yanlış davranışlar enflamasyona neden olur? Enflamasyonla mücadele ederken doğru beslenme nasıl olmalı? Suyun, sağlıklı uykunun ve bağışıklık sisteminin bu süreçte önemi nedir? Herkesin aynı formüllerle iyileşmesi mümkün mü? 

Dr. Hüseyin Nazlıkul yeni kitabı Antienflamatuar Beslenme Rehberi’nde beslenme konusunda yapılan hatalara dikkat çekmenin yanı sıra bütüncül beslenmeyi ve bağışıklık sistemini nasıl güçlendireceğimizi de anlatıyor.

Arka Kapak Yazısı:

“Hangi yaşta olursanız olun, bugünden başlayarak yaşadığınız hayatın sorumluluğunu alın…”

Enflamasyon, vücudun herhangi bir zararlı maddeye karşı gösterdiği koruyucu bir tepkidir. Çok eski çağlardan beri bilinen enflamasyon, vücudun hasar gören bölgesindeki enfeksiyonu önlemek ve doku onarımını sağlamak için bedenin başlattığı bir süreçtir. Bedenimizde herhangi bir bölge yandığında ya da kesildiğinde başlayan ağrı, sıcaklık hissi, kızarma ve şişme gibi enflamasyon belirtilerinin hepsi tamiratı gerçekleştirmek içindir. Bu gibi akut durumlarla ilişkili enflamasyon, hayatımızı kurtaran bir tepki olduğu halde süreklilik gösterdiğinde, yani kronikleştiğinde pek çok hastalığı tetikler.

Kronik enflamasyon; genetik, hormonal durum, beslenme, egzersiz, stres, uyku ve yaşam tarzı gibi birçok faktörden etkilenir. Özellikle yanlış beslenme, vücudumuzdaki enflamasyonun artmasının başlıca nedenlerindendir. Kronik enflamasyonu önlemek antienflamatuar beslenmeyle mümkündür.

Dr. Hüseyin Nazlıkul, enflamasyona neden olan yanlışları, antienflamatuar beslenmenin ne olduğunu, hangi gıdaların enflamasyonda kilit rol oynadığını, sağlıklı ve uzun yaşam için neler yapmamız gerektiğini etraflıca anlatıyor bu kitapta.

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları:

Nöralterapi

100 Yıl Yaşamak Mümkün

Güzel Mutlu ve Sağlıklı

Duygusal Beyin: Bağırsak

edebiyathaber.net (31 Ağustos 2021)

Yorum yapın