“Tanrılar Sofrası” raflarda

Ocak 30, 2024

“Tanrılar Sofrası” raflarda

Veli Erdem’in “Tanrılar Sofrası” adlı şiir kitabı Gülnar Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Eğitimci, şair ve yazar Veli Erdem’in yeni şiir kitabı “Tanrılar Sofrası”nda 66 şiir yer almakta olup, kapak tasarımı Hatice Çapar’a ait. Kitabın arka kapağı Veli Erdem’in kitaba adını veren şiirine ayrılmış:

gelirimle yaşarım sanan kadınlar

gerilimle yaşamaya alıştılar

şimdi ellerinde çocuklar

pazar pazar geziyorlar

akşamüstü döküntülerinde

gözlerini kaçırarak 

senden benden

Veli Erdem çevresine duyarlı, samimi ve direnişçi bir şair. “Tanrılar Sofrası”, gündelik hayattan etkilenerek yazdığı şiirlerin ön planda olduğu bir kitap. Şiirlerindeki toplumsal söylem, onun şiir anlayışını ve hayata bakışını gösteriyor. Erdem, kitabıyla ilgili olarak “Yüreğimin aynasıdır şiirlerim. Ben ve bendekiler ile doludur. Kimseyi ikna etmek gibi bir çabam yok. Okuru düşsel bir yolculuğa çıkarmak ve bu yolculukta düşündürmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Şiir severleri derinden etkileyecek olan  “Tanrılar Sofrası”, internet satış sitelerinden temin edilebilir.

Veli Erdem kimdir? 

1966 Anamur doğumlu. İlkokulu Köyünde, Ortaokulu ve liseyi Anamur’da okudu. 1990 yılında, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Mersin, Adıyaman ve Antalya’da çeşitli okullarda görev yaptı. Halen Anamur’da görevini sürdürmektedir. Öyküleri, kültür- edebiyat dergilerinde yayımlandı. 2011 Yılında Kelenderis Öykü Yarışması’nda “Sırrım Yüreğimde Patladı” adlı öyküsü ile Aydıncık Belediyesi Teşvik Ödülü aldı. Edebiyatçılar Derneği üyesidir. “Tanrılar Sofrası” başlıklı kitabının yanı sıra, “Sevgi Şiddetten Kaçarken” (öykü), ‘’Terli Düş’’ (öykü), ‘’Dünle Gelme Bana’’ (şiir) ve ‘’Alkış Kıyamet’’ (şiir) olmak üzere beş kitabı bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (30 Ocak 2024)

Yorum yapın